Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η “νύχτα των μεγάλων μαχαιριών” στο ΣΥΡΙΖΑ – Διαγραφές Φίλη, Βίτσα και Σκουρλέτη

Νέα ισχυρή φουρτούνα χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά το βράδυ της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου στη διαγραφή των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα».

Ο κ. Κασσελάκης επισημαίνει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως «οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει πως «κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους».

Παρά ταύτα, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει, πως λυπάται ιδιαίτερα για τον Δημήτρη Βίτσα, με τον οποίο, όπως λέει, « είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ».

Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσθέτει ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Έχω λάβει σαφή εντολή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι εσωκομματικοί τηλεοπτικοί χορηγοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνέβαλαν στο να στερηθούμε μία εκλογική νίκη. Άλλοι λένε δύο. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μας στερήσουν την επόμενη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη:

«Επί πέντε τουλάχιστον χρόνια συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται στα κανάλια κάνοντας αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μερικές ημέρες δήλωσα ρητά ότι αυτή η πρακτική δε γίνεται πλέον ανεκτή.

Ο κόσμος διψά να αναδείξουμε θέματα, να κάνουμε αντιπολίτευση. Και εγώ το ίδιο, περισσότερο από όλους.

Αντ’ αυτού, κάποιοι μάς «πνίγουν» με την άρνησή τους να αποδεχτούν την εκλογή προέδρου από τη βάση – αλλά εμφανίζονται ως «Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ» κάθε μέρα στα κανάλια, παίζοντας το παιχνίδι τους.

Συνεπώς, οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην τηλεόραση για να αντιπολιτευτούν το ίδιο τους το κόμμα, επέλεξαν να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Λυπάμαι ιδιαίτερα για τον κ. Βίτσα, με τον οποίο είχα καλλιεργήσει καλή προσωπική σχέση και τον οποίο εκτιμώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση που είχε ο Πάνος Σκουρλέτης μετά την ανακοίνωση μέσω social media από τον Στέφανο Κασσελάκη, πως διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο Kontra ανέφερε πως «λυπάμαι, αυτός ο χώρος κινδυνεύει από γελοιοποίηση», ενώ έκανε λόγο για «διαδικασίες προβλεπόμενες στο Καταστατικό», αναφορικά με την παραπομπή του στα αρμόδια όρηανα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία πρόταση προς την επιτροπή δεοντολογίας, που έχει δικαίωμα ο πρόεδρος να κάνει. Αλλά, να σου πω την αλήθεια παρακολουθώντας τη σημερινή αντίδραση, αλλά και την τοποθέτηση το τελευταίο διάστημα, ειλικρινά λυπάμαι. Λυπάμαι, γιατί αυτός ο χώρος απαξιώνεται και φοβάμαι ότι τελικά κινδυνεύει από την απαξίωση και τη γελοιοποίηση».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης γελοιοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα. Απορώ τι άποψη έχει ο κ. Κασσελάκης για τα τελευταία πέντε χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι μόλις ένα μήνα μέλος του κόμματος. Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού βρίσκεται και αν έχει καταλάβει πού έχει εκλεγεί».

Εξξάλου, μέσω facebook και με λιτή ανακοίνωση αντέδρασε αρχικά ο Δημήτρης Βίτσας στην ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη πως διαγράφεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Πάνο Σκουρλέτη και το Νίκο Φίλη.

Ο Δημήτρης Βίτσας έγραψε «μην δίνετε σημασία,δεν αξίζει τον κόπο. Η αριστερά θα συνεχίσει με ή χωρίς αυτούς/ες…».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.