Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πώς «τσίμπησε» ο Σ.Κασσελάκης την παγίδα που του «έστησε» το Μαξίμου μέσω Α.Μπέου Απροετοίμαστος «πιάστηκε» ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτικά ανώριμος φάνηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ότι αφορά την επικοινωνιακή μπανανόφλουδα που του «έστησαν» από το Μαξίμου, χρησιμοποιώντας έναν άνθρωπο «ειδικών αποστολών», τον δήμαρχο του Βόλου Αχιλλέα Μπέο, για να ξεκινήσει μια κόντρα με αφορμή την γνωστή υβριστική φράση που εξαπέλυσε χθες κατά του Σ.Κασσελάκη.

Για να γίνει αντιληπτός ο λάκκος στον οποίο έπεσε ο Σ.Κασσελάκης αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ασχολείται με το θέμα αυτό, επιτυγχάνοντας και φθορά του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την αλλαγή της πολιτικής ατζέντας, από το ζητούμενο που είναι ο δεύτερος γύρος κρίσιμος των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου παίζονται 6 περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα και η κρίσιμη μάχη των Δήμων, Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Προφανώς ο Σ.Κασσελάκης δεν έχει καταλάβει ότι επικοινωνιακά είναι τελείως διαφορετικό το να απευθύνεσαι σε ψηφοφόρους, όπου περνάει η προσωπική του γοητεία και τελείως διαφορετικό να απευθύνεσαι σε ένα γενικότερο πολιτικό σώμα, όπου η ιδιαιτερότητά του σε ότι αφορά τις προσωπικές του επιλογές γίνεται λαϊκό ανάγνωσμα, μέσω των φράσεων που χαρακτήρισε απολύτως στοχευμένα ο Α.Μπέος και αντί να περιοριστεί σε μια απαξιωτική τοποθέτηση του τύπου «προφανώς η λάσπη που έπνιξε τον Βόλο έχει μπει μέσα και στον δήμαρχο Α.Μπέο» μπήκε σε μια αντιδικία για το αν η ιδιαιτερότητά του και η προσωπική του ζωή πρέπει να χαρακτηρίζεται με την λέξη που χρησιμοποίησε ο Μπέος ο όχι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες δεν ερωτήθηκε καν ο Σ.Κασσελάκης από τους δημοσιογράφους, αλλά έσπευσε να πει ότι «επειδή θα με ρωτήσετε το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη». 

Το μόνο που πέτυχε είναι να συζητείται ένα θέμα το οποίο αποπροσανατολίζει τελείως την πολιτική συζήτηση για τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το οποίο ήταν και το ζητούμενο για το Μαξίμου.

Από την πλευρά του το Μαξίμου αρνείται να καταδικάσει ανοιχτά τον Α.Μπέο και προσπαθεί μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη να θυμίσει τους διαφόρους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει ο Παύλος Πολάκης.

«Δεν προσπαθώ να κάνω ούτε συμψηφισμό, ούτε τίποτα. Αλλά πρέπει να είμαστε απέναντι συνολικά σε οποιαδήποτε αντίστοιχη συμπεριφορά είτε είναι λεκτική, είτε είναι σωματική. Αυτά πρέπει να τα βάλουμε στην άκρη και να συμφωνήσουμε ότι μπορούμε να διαφωνούμε και να διαφωνούμε και έντονα, να διαφωνούμε πολιτικά, να δεχόμαστε προφανώς σκληρή κριτική, να απαντάμε στην κριτική με επιχειρήματα και όλα αυτά να τα αφήσουμε στην άκρη» ανέφερε έπειτα από ερώτημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Όταν καταδικάζεις απερίφραστα -και καλά κάνεις- συμπεριφορές, όπως η χθεσινή του κ. Μπέου, πρέπει να μην ανέχεσαι νομίζω -και απευθύνομαι και σε ανθρώπους που κάνουν ένα λειτούργημα, κάνουν τη δουλειά τους, όπως όλοι εσείς οι δημοσιογράφοι- ένα άλλο στέλεχος -και αναφέρομαι στον κ. Πολάκη- να αναρτά φωτογραφίες ενός σκιτσογράφου, όσο σκληρή και αν είναι η κριτική που έχει δεχθεί και να “τον παραδίδει στη χλεύη των πολιτών”» είπε ο Παύλος Μαρινάκης, ακυρώνοντας ο ίδιος τα λεγόμενά του περί μη συμψηφισμού.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.