Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο «Βαρίδης», ο «Φαμελλάκης» και στη μέση ο Κασσελάκης

Την πρώτη του παρουσία στην Ολομέλεια της Βουλής έκανε την Τρίτη (3/10) ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ωστόσο κάθισε στα έδρανα των επίσημων προσκεκλημένων, καθώς δεν είναι βουλευτής.  Αυτό έφερε και τα πρώτα υποτιμητικά σχόλια από πλευράς Νέας Δημοκρατίας με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη να τον χαρακτηρίζει ως «Φαμελλάκη». Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελπίζω η πρώτη παρουσία του κ. Φαμελλάκη στη Βουλή με την ιδιότητα του ακροατή να μην ήταν απογοητευτική» είπε ειρωνικά ο υπουργός Επικρατείας για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι χαρακτηρισμοί του Μάκη Βορίδη έφεραν την αντίδραση του Νάσου Ηλιόπουλου, ο οποίος σχολίασε ότι «αφού του αρέσουν τόσο τα λογοπαίγνια, ας του πει κάποιος ότι με όρους δημοκρατίας και κράτους δικαίου θα έπρεπε να λέγεται “Βαρίδης”». 

 

Αυτό δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό, καθώς και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης χρησιμοποίησε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για τον Σ.Κασσελάκη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «χειροκροτητή». «Πρώτη φορά βλέπουμε πρόεδρο – χειροκροτητή» είπε ο Θάνος Πλεύρης εκτός μικροφώνου.

Ούτε αυτές οι δηλώσεις έμειναν αναπάντητες από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Σία Αναγνωστοπούλου να υποστηρίζει ότι «ακούσαμε πριν από λίγα λεπτά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να μιλάει με κυνισμό, με αλαζονεία, με έπαρση, για όλα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στη χώρα και χλευαστικά για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό που φαίνεται συνέχεια, όταν μιλάνε τα στελέχη της ΝΔ, είναι αυτή η αλαζονεία. Και ποιος μίλησε έτσι; Ο πολιτικός ο οποίος, ως υπουργός στην προηγούμενη διακυβέρνηση, χρεώνεται με τους περισσότερους νεκρούς από την πανδημία, σε όλη την Ευρώπη, στη χώρα μας. Ας είμαστε προσεκτικοί. Ξέρουμε από πού προέρχεται ο κ. Πλεύρης όπως ξέρουμε από πού προέρχεται ο κ. Βορίδης. Από ακροδεξιό σώμα είναι και προσπαθούν εδώ να κουνήσουν το δάχτυλο, για δημοκρατικότητα».

Όσον αφορά τον ίδιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη; Έκανε σκληρές δηλώσεις για τον πρώην υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Συγκεκριμένα έγγραψε στα social media:

«2/9/2020. Η ημέρα που ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, λαμβάνει επίσημη μελέτη για σοβαρά προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα, τα οποία “χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης”». «Τι έκανε ο -επάγγελμα Καραμανλής- υπουργός;» διερωτάται στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης για να απαντήσει: «Ό,τι και στα Τέμπη: Τίποτα!».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.