Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Πτωχός αντί για «ευχάριστο περίπατο», τρώει «λάσπες» στα χαρακώματα

Του Κώστα Πρώιμου

Από τους πρωτεργάτες της περιβόητης «ομάδας αλήθειας» της Νέας Δημοκρατίας το 2012, στενός συνεργάτης του Μεγάρου Μαξίμου επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Πτωχός, γιατί περί αυτού ο πρόλογος, δεν έμεινε αναξιοποίητος ούτε από το σύστημα διαδικτυακής προπαγάνδας και προσπάθειας αλλοίωσης της πολιτικής πραγματικότητας το οποίο πλέον διευθύνουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο κ. Πτωχός άφησε στον Κυριάκο ως παρακαταθήκη τις επιστημονικές γνώσεις του.

«Γέρο του Μοριά» αποκαλούν τον Αντώνη Σαμαρά τα τελευταία χρόνια στο στενό τους κύκλο παραδοσιακοί παρασκηνιακοί σύμβουλοι του ιδίου. Μεταξύ σοβαρού και αστείου τους παρήγγειλε πως δεν τον ικανοποιεί ο συγκεκριμένος τιμητικός τίτλος καθώς θα επιθυμούσε έναν που να αναδεικνύει το διεθνές πολιτικό εκτόπισμα που θαρρεί ότι ο ίδιος διαθέτει. Δε θέλουμε να ισχυριστούμε πως ο Μεσσήνιος διαπραγματευτής του Πτωχού αποτολμά να συγκρίνει τον εαυτό του με τον θρυλικό Αρχιστράτηγο της Εθνικής Παλιγγενεσίας…

Ας  θεωρήσουμε τα ανωτέρω ως ένα δικό τους «σαμαρικό ανέκδοτο» ή καλύτερα ως διαδόσεις…

Τον Πτωχό δεν τον επέλεξε τυχαία ο κ. Σαμαράς για τον περιφερειακό θώκο, καθώς υπήρξε επιστήθιος φίλος του Παύλου Πτωχού, πατέρα του Δημήτρη. Εντυπωσιασμένος ο πρώην πρωθυπουργός από την πορεία του Πτωχού όλα αυτά τα χρόνια και γνωρίζοντας πολύ καλά τις διεθνείς περγαμηνές του στις διαβιβάσεις μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (μιλάμε ότι διαθέτει ανώτατες γνώσεις ο υποψήφιος περιφερειάρχης επί του θέματος), ε, λίγο η κατάργηση σε μεγάλο βαθμό της χρήσης μετρητών που δρομολογείται, βάλτε στο κάδρο και την καθολική επέλαση της ψηφιοποίησης, πρέπει να τοποθετηθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο για τον «εκσυγχρονισμό» της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα πάντα με τις επιταγές της τελευταίας τεχνολογίας αφού όλα θα «περνάνε» μέσω Η.Y.

Φροντίζουν την κοινωνία οι άνθρωποι που τελικά τους παρεξηγήσαμε για σκοτεινές χρηματικές συναλλαγές στα Λονδίνα, για συνεργίες με διαβόητα «κοράκια». Μεριμνούν τελικά για το κοινό καλό ώστε να μη μείνει ο Μοριάς πίσω από τον σύγχρονο κόσμο και τις εξελίξεις. Γιατί πώς θα προλάβουν να μπουν οι κάτοικοι στο τρένο της αχαλίνωτης και μιας άνευ προηγουμένου ανάπτυξης;

Πέραν από την πλάκα όμως, έχει τεθεί ένα τεράστιο εσωκομματικό ζήτημα. Βλέπετε ο κ. Πτωχός και το  «ηλεκτρονικό του επιτελείο»,  ξέρετε τώρα… τους «τικ-τόκηδες», τους «ινσταγκράμηδες» και τα «τρολ», έχουν διαπράξει ένα μοιραίο λάθος και αυτό από άκρατη αλαζονεία. Απαξίωσαν παραδοσιακά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας του Μοριά ακόμη και ισχυρούς παραδοσιακούς συμβούλους του Αντώνη Σαμαρά διότι θεώρησαν εαυτούς a priori νικητές. Δεν πλησίασαν προεκλογικά τους «μπαρουτοκαπνισμένους» γαλάζιους καταδρομείς του κόμματος ώστε να συλλέξουν σημαντικές πληροφορίες, να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση σε τοπικό επίπεδο με σκοπό μια διευρυμένη συνεργασία, να βάλουν κάτω τα δεδομένα ώστε να επιχειρήσουν από κοινού απ΄ άκρη σε άκρη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χολωμένοι και δικαίως είναι αρκετοί δημογέροντες με τρομερή πείρα καθώς γνωρίζουν απέξω και ανακατωτά ακόμη και την πιο απομακρυσμένη «πολιτική σφηκοφωλιά» του Μοριά.  Ένας από αυτούς, φανερά εκνευρισμένος από την ομολογουμένως «σνομπίστικη στάση» και υπεροπτική τακτική Πτωχού, μου είπε προ ημερών χαρακτηριστικά: «Ο κ. Πτωχός δεν ήρθε ούτε να μας χαιρετήσει όλο αυτό το διάστημα. Συνεπώς θα χάσει…».

Σίγουρα έχει ήδη αποδειχτεί πως ο ευχάριστος φθινοπωρινός περίπατος, η σχολική εκδρομή που φαντάζονταν Σαμαράς και Πτωχός μέχρι την πόρτα στο κτίριο της Περιφέρειας στην Τριπολιτσά έχει μετατραπεί σε κόλαση και πόλεμο χαρακωμάτων. Απομένουν λίγες ώρες για να διαπιστώσουμε αν οι εκτιμήσεις των δυσαρεστημένων της Νέας Δημοκρατίας (περί επικείμενης ήττας του κ. Πτωχού) επιβεβαιωθούν στις κάλπες.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.