Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μπακογιάννης: Ήταν λάθος ο “περίπατος” , μας κόστισε … μόνο 3 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του debate που είχε με τον Χάρη Δούκα στο κόστος του Μεγάλου Περιπάτου.  Όπως είπε και αφού πρώτα τόνισε ότι έκανε λάθος με τον Μεγάλο Περίπατο, διευκρίνισε ότι ο δήμος δαπάνησε: «Για το Σύνταγμα 1,5 εκατ. ευρώ, για την Πανεπιστημίου λίγο λιγότερο από 3 εκατ. ευρώ και για την Ομόνοια το κόστος ήταν μηδενικό» την ώρα βέβαια που η «Καθημερινή» είχε αποκαλύψει ότι το συνολικό κόστος ανήλθε στα 13εκατ. ευρώ.

Στην απάντησή του που ήρθε μετά από σχετική ερώτηση του Χάρη Δούκα είπε επίσης ότι «η αρχική σύλληψη του Μεγάλου Περιπάτου ήταν σωστή, αλλά η υλοποίηση είχε λάθη, είχε αδυναμίες, είχε κενά. Και ναι, καθυστερήσαμε, ναι ταλαιπωρήσαμε και ναι εξοργήσαμε. Όμως το τελικό έργο της Πανεπιστημίου αποζημιώνει. Είναι ο πρώτος πράσινος δρόμος της πόλης, ένας δρόμος συμπεριληπτικός για όλες και για όλους. Πολλά δέντρα, πράσινο, χώρος, επιτέλους υποδομές για ανθρώπους με αναπηρία και έλειπε. Έχει μειωθεί σύμφωνα με μελέτη του ΕΜΠ κατά 25% η ρύπανση. Ναι, υπήρχε ένα σοκ κυκλοφοριακό στην αρχή, αλλά η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί.

Σε συνδυασμό με τη νέα Ομόνοια, που έχει ξαναγίνει πλατεία, έχουν ξαναανάψει τα φώτα, σε συνδυασμό και με την Κοραή, τη Βουκουρεστίου, λίγο πιο πέρα το Σύνταγμα και τη Β. Όλγας, μας βοηθάει να κάνουμε κάποια βήματα μπροστά και να γίνουμε μια πιο ευρωπαϊκή πόλη.

Και αν προσθέσουμε τον Αρδηττό, το Κολυμβητήριο που θα ξανανοίξει γιατί πέρασε στον δήμο Αθηναίων, μαζί και με το Θέατρο του Λυκαβηττού, κλείνουμε σιγά-σιγά τις πληγές της πόλης, που άνοιξε μια κρίση που μας πόνεσε όλους βαθιά».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.