Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μητσοτάκης: Τους καλύπτει όλους με το φόβο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Αντίστοιχη κάλυψη παρείχε και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, για τον οποίο είπε ότι «ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός Περιφερειάρχης. Προφανώς καταλαβαίνω απόλυτα ότι όταν υπάρχει μια τόσο μεγάλη συμφορά είναι λογικό να αναζητηθούν ευθύνες, πολιτικές αλλά και από τη Δικαιοσύνη. Ήταν απολύτως λογικό αυτό το οποίο έγινε από τη Δικαιοσύνη. Αλλά ως προς τη συνεργασία την οποία είχαμε μαζί του, εγώ δεν έχω παράπονα για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίστηκε την κρίση, αλλά και για τη δουλειά η οποία, ξέρετε, έγινε και μετά τον “Ιανό”. Προφανώς αυτά τελικά θα τα αξιολογήσει η Δικαιοσύνη. Δεν μπορώ εγώ να γνωρίζω στη λεπτομέρειά του αν υλοποιήθηκε όπως έπρεπε να υλοποιηθεί κάθε αντιπλημμυρικό έργο μετά τον “Ιανό”. Έγιναν, όμως, πολλά έργα μετά τον “Ιανό”. Κάποια από τα έργα αυτά, μάλιστα, τα υλοποίησε και η κεντρική κυβέρνηση».

Επανερχόμενος, δε, στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής προανήγγειλε «μια μελέτη, αντίστοιχη με τη μελέτη της Επιτροπής Πισσαρίδη -πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε και κάποια πιο συγκεκριμένα πράγματα- που θα μας καταδεικνύει όλες τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο, το οποίο είναι ήδη μαζί μας. Να αναφέρω ενδεικτικά ένα παράδειγμα: πρωτογενής τομέας. Πώς θα επηρεάσει η αύξηση της θερμοκρασίας το τι φυτεύουμε, πού το φυτεύουμε, πού έχουμε προβλήματα, πού μπορεί ενδεχομένως να έχουμε ευκαιρίες. Κλιματική κρίση και τουρισμός, ένα θέμα το οποίο δεν απασχολεί μόνο εμάς, αλλά ολόκληρη τη Μεσόγειο».

Περισσότερος χρόνος

Αναφερόμενος σε ζητήματα λειτουργίας της κυβέρνησης – στο «rotation» που έκανε στους υπουργούς – ο πρωθυπουργός ζήτησε (όπως και στη ΔΕΘ) περισσότερο χρόνο για να «τρέξει» η κυβέρνηση, εξηγώντας, παράλληλα ότι «έχω να ζυγίσω ουσιαστικά δύο πράγματα: τη συνέχεια και τη σταθερότητα που μπορεί να σημαίνει η παραμονή κάποιου στελέχους σε ένα υπουργείο πέραν της τετραετίας, και -θα έλεγα- τον συμβιβασμό με την καθημερινότητα, την έλλειψη, ενδεχομένως, μιας φρεσκάδας, νέων ιδεών που μπορεί κάποιος να φέρει στο τραπέζι. Επέλεξα, λοιπόν, αυτές τις μετακινήσεις, σε συνδυασμό με πολλούς νέους ανθρώπους που μπήκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο», ενώ υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά το «επιτελικό κράτος».

Ωστόσο, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του στο Μαξίμου εξετάζουν σοβαρά παρεμβάσεις στην κυβέρνηση, ιδίως, δε σε πρόσωπα που θεωρούνται ότι «δεν τραβάνε». Άλλωστε, ήδη έχουν υπάρξει δύο παραιτήσεις, ενώ όπως έχει γράψει και το topontiki.gr, η κυβέρνηση δυσκολεύεται να βρει βηματισμό, αλλά και να παρέμβει ουσιαστικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Το βέβαιο είναι ότι η όποια διορθωτική παρέμβαση – ο Κ. Μητσοτάκης μοιάζει να… απεχθάνεται τους ανασχηματισμούς – θα γίνει μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και, φυσικά, ανάλογα και με το αποτέλεσμά τους.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.