Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μετωπική σύγκρουση Τελ Αβίβ-Μόσχας για την πρόσκληση της Χαμάς στη Ρωσία: «Είστε αισχροί» λέει το Ισραήλ

Η μεγαλύτερη κρίση μετά το 1973 στις σχέσεις των δύο χωρών

Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις του Ισραήλ με τη Ρωσία, λόγω του πολέμου του Τελ Αβίβ με τη Χαμάς και την απόφαση της Μόσχας να καλέσει αντιπροσωπεία της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε μια προσπάθεια να μπει τέλος στη σύγκρουση. 

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι: «Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση χειρότερη από το ISIS. Τα χέρια των ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς είναι καλυμμένα με το αίμα περισσότερων από 1.400 Ισραηλινών που σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, εκτελέστηκαν και κάηκαν και είναι υπεύθυνοι για την απαγωγή περισσότερων από 220 Ισραηλινών, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.Το Ισραήλ θεωρεί την πρόσκληση ανώτερων αξιωματούχων της Χαμάς στη Μόσχα ως ένα αισχρό βήμα που παρέχει υποστήριξη στην τρομοκρατία και νομιμοποιεί τις φρικαλεότητες των τρομοκρατών της Χαμάς.

Καλούμε τη ρωσική κυβέρνηση να απελάσει αμέσως τους τρομοκράτες της Χαμάς». 

Πρόκειται για μια κλιμάκωση στις σχέσεις Ισραήλ-Ρωσίας, η μεγαλύτερη μετά από το 1973 και τον πόλεμο του του Γιομ Κιπούρ.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε την παρουσία της Χαμάς στη Μόσχα. Επιβεβαίωσε επίσης ότι στη Ρωσία βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Μπαγερί Κανί.

Η Ζαχάροβα δεν έδωσε καμία άλλη διευκρίνιση για την ατζέντα ή το περιεχόμενο των συνομιλιών που θα έχουν αυτές οι αντιπροσωπείες.

Σύμφωνα με το κρατικό ρωσικό πρακτορείο RIA, που επικαλείται μια πηγή της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, στη Μόσχα βρίσκεται μεταξύ άλλων και ο Άμπου Μαρζούκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

Ο Ιρανός υφυπουργός, που είναι ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγματευτών της Τεχεράνης για το πυρηνικό πρόγραμμά της, συναντήθηκε στη Μόσχα με τον Ρώσο ομόλογό του Μιχαήλ Γκαλούζιν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.