Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Ματωμένη» η Γάζα – «Μύλος» με τη χερσαία επιχείρηση

Ενα καθημερινό εφιάλτη βιώνουν εδώ και μέρες οι κάτοικοι της Γάζας, η οποία ισοπεδώνεται καθώς το Ισραήλ εντείνει το σφυροκόπημα, ενώ οι ίδιοι έχουν να παλέψουν με τις βόμβες, αλλά και με την έλλειψη νερού και ρεύματος.

Την ίδια στιγμή, ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά: οι παλαιστινιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι μόνο την Κυριακή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 270 άνθρωποι. Συνολικά στη Γάζα έχουν σκοτωθεί 4.651 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 14.245, ενώ στη Δυτική Όχθη οι νεκροί ανέρχονται σε 92 και οι τραυματίες σε 1.400. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν σκοτωθεί 1.405 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 5.431.

Με το σταγονόμετρο

Σαν μάννα εξ ουρανού έρχεται η –πενιχρή μέχρι στιγμής– ανθρωπιστική βοήθεια προς τους κατοίκους της Γάζας, στην οποία πάντως δεν περιλαμβάνονται καύσιμα. Όπως υπογράμμισε η υπηρεσία του ΟΗΕ, χωρίς καύσιμα αναμένεται πολλές υπηρεσίες φροντίδας και νοσηλείας να σταματήσουν να λειτουργούν έως την Τετάρτη.

Το Σάββατο, λοιπόν, πέρασαν από τη Ράφα της Αιγύπτου προς τη Γάζα 20 φορτηγά με βοήθεια, ενώ την Κυριακή μόλις 17. Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να συμφώνησαν πως η Λωρίδα της Γάζας θα έχει στο εξής «συνεχή ροή» ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Σημειώνεται πως ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, που παραδέχονται ότι ισραηλινό τανκ χτύπησε κατά λάθος αιγυπτιακό φυλάκιο κοντά στα σύνορα με τη Γάζα. Δεν διευκρινίστηκε  εάν το συγκεκριμένο χτύπημα σχετίζεται με το επεισόδιο που μεταφέρθηκε νωρίτερα για έκρηξη και σειρήνες ασθενοφόρων στη Ράφα, από όπου περνάει η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους Παλαιστίνιους. Αρκετοί Αιγύπτιοι συνοροφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.