Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΚΥΣΕΑ: «Κόκκινος συναγερμός» στην Ελλάδα για χερσαία και θαλάσσια σύνορα

«Κόκκινο συναγερμό» για τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας αποφάσισε να σημάνει το ΚΥΣΕΑ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό αντικείμενο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συγκάλεσε ο κ. Μητσοτάκης,  προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται, αλλά και και να προσδιοριστούν πιθανοί κίνδυνοι για τη χώρα μας. Παράλληλα, έγινε αξιολόγηση της κατάστασης για να προσδιοριστούν κοινή κίνδυνοι για την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις στην περιοχή λόγω της ανάφλεξης. Η εκτίμηση της κυβέρνησης είναι ότι δεν είναι μια κατάσταση που θα τελειώσει άμεσα, θα συνεχίσει να παράγει κινδύνους, διότι υπάρχει κίνδυνος διάχυσης της κρίσης και σε άλλες χώρες.

Για το μεταναστευτικό, όπως έλεγε προ ημερών και ανώτερη κυβερνητική πηγή στο protothema.gr, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια ορατή πίεση. Επειδή όμως υπάρχει ο κίνδυνος μετακίνησης ανθρώπων κυρίως προς την Αίγυπτο, υπάρχει επαυξημένη ετοιμότητα. Με την Αίγυπτο υπάρχει απευθείας δίαυλος και παράλληλα έχουν ήδη σταλεί τα κατάλληλα ευρωπαϊκά μηνύματα.

Για τα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, για τα οποία υπήρξε ενημέρωση από ΕΥΠ και Γιάννη Οικονόμου, υπάρχει ετοιμότητα και συνεχές monitoring στις πύλες εισόδου της χώρας. Υπάρχουν, άλλωστε, σύνδεσμοι της Χαμάς και επί ευρωπαϊκού εδάφους, δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει μετακίνηση από την Παλαιστίνη προς την Ευρώπη.

Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ

Συνεδρίασε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συνολική επισκόπηση της κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ενημέρωση για τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών από το Ισραήλ υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είναι ένα από τα τέσσερα σημεία στην Ευρώπη που εξυπηρετούν πτήσεις επαναπατρισμού από το Ισραήλ, τις οποίες και θα συνεχίσει να εξυπηρετεί και για ξένους υπηκόους.

Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της κρίσης στην περιοχή με έμφαση στη διάσταση της ασφάλειας, εσωτερικής και εξωτερικής. Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση. Η πολιτική φύλαξης των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.