Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η ιδιότυπη ομηρία της Δύσης από το ισραήλ και οι δυσοίωνες προβλέψεις εκρήξεων στον ‘”Δυτικό’” Supernova

Του Περικλή Δανόπουλου
Τι κάνει η Δύση; Καταρρέει  με πάταγο,  αλλά  είναι ανίκανη να το αντιληφθεί και από την ανικανότητα της κινδυνεύει ολάκερος ο πλανήτης να γίνει στάχτη; Οι αυτοκρατορίες νομοτελειακά έχουν ημερομηνία λήξης. Και συνήθως βυθίζονται στο τέλμα που οι ίδιες δημιούργησαν.
Στο τέλμα της Μέσης Ανατολής, αναπτύχθηκαν πολλά μικρόβια. Όποιος βλέπει νοσηρότητα μόνο στις ισλαμικές φονταμενταλιστικές οργανώσεις,  μάλλον δεν καταλαβαίνει πράγματα απλά. Μήπως κρυφοφονταμενταλιστικό δεν είναι και το ίδιο το Ισραήλ ;
Το κράτος του Ισραήλ, ήταν εξ αρχής ένα πείραμα, ένας δοκιμαστικός σωλήνας  με εξαιρετικά ασταθή, εύφλεκτα και έτοιμα ανά πάσα στιγμή για έκρηξη  υλικά. Ένας θύλακας ανάμεσα σε εκατομμύρια Αραβικών πληθυσμών. Θα ήταν αδύνατο να σταθεί χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ. Βοήθεια που εξελίχθηκε σε αμφίδρομη εξάρτηση : το Ισραήλ να εξαρτάται από τις ΗΠΑ για την ύπαρξη του κράτους του και τις ΗΠΑ να εξαρτώνται από το Ισραήλ για την ύπαρξη της αυτοκρατορίας τους. Και ολάκερη η Δύση να βιώνει καθεστώς υβριδικής ομηρίας από το Ισραήλ.
 
Δεν έφτανε η ίδρυση ενός κράτους-μορφώματος, ήρθε κι ο εποικισμός.  Οικισμοί  που φτιάχτηκαν με τα τα τανκς και τις μπουλντόζες. Ξεριζωμός, καταπίεση, αίμα.  Γάζα, η μεγαλύτερη ανοιχτή  φυλακή στον κόσμο.
Το τέλμα μεγάλωνε. Το κλίμα μύριζε μπαρούτι πολλά χρόνια, αλλά όσο γερνάει η αυτοκρατορία, ελαττώνεται τόσο η όραση, όσο και η ακοή της.
Και τώρα; Είναι η κορύφωση του δράματος; Ή το τυφλωμένο από τη δίψα για εξουσία τέρας, κρύβει κι άλλα βέλη στη φαρέτρα του;
Ότι και να γίνει από εδώ και πέρα, η σπίθα γίνεται πυρκαγιά κι αυτό δεν σταματιέται πλέον. Για κάθε ένα στρατιώτη της Χαμάς που εξοντώνεται,  θα ξεπηδούν πέντε Παλαιστίνιοι ξεριζωμένοι, που δεν θα έχουν τίποτα να χάσουν. Ή Γάζα δεν θα είναι η ίδια πια, αλλά ούτε και το Ισραήλ που θα πρέπει να μάθει να ζει με τον τρόμο που αυτό έσπειρε, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με κίνδυνο δικής του εξόντωσης.
Και τέλος, οι ΗΠΑ , το λαμπρό αστέρι κινδυνεύει να γίνει supernova λαμπαδιάζοντας μαζί και τους πλανήτες της Δύσης
Και δυστυχώς ανάμεσα σε αυτούς, είναι και ο πλανήτης Ελλάδα.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.