Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αυγέρη προς διαφωνούντες στο ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος δεν αισθάνεται καλά ελεύθερος να φύγει

«Τέρμα η ελίτ στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε αυστηρό ύφος η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

«Τα όργανα δεν είναι ιερατείο», τόνισε και συνέχισε «κανείς δεν είναι σοφότερος από τον άλλον».

«Όποιος δεν αισθάνεται καλά είναι ελεύθερος να φύγει, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται, είμαστε ένα αριστερό, δημοκρατικό κόμμα», ξεκαθάρισε.

Η Δώρα Αυγέρη σημείωσε ότι «δεν γίνεται να μιλάμε μόνο, πρέπει να ακούμε τον κόσμο».

«Μήπως πειράζει κάποιους ότι ο πρόεδρος εκλέγεται από τη βάση;», διερωτήθηκε.

Σημειωτέον πως μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Τετάρτης στελέχη του κόμματος συμπεραίνουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εξόδου της «Ομπρέλας» από την Κουμουνδούρου καθώς οι αντιρρήσεις τους δεν είναι μόνο πολιτικές. Επί της ουσίας δεν αναγνωρίζουν την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη και αμφισβητούν συνολικά την πολιτική του καταγγέλλοντάς τον για πραξικοπηματικές ενέργειες. Επίσης, στα λευκά συγκαταλέγονται και ψήφοι από στελέχη της πρώην πλειοψηφίας του οργάνου, ανάμεσά τους οι Διονύσης Τεμπονέρας και Νίκος Μπίστης. Επιπλέον, οι Κώστας Ζαχαριάδης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπερψήφισαν την πρόταση Κασσελάκη μολονότι υποστήριξαν την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου κάτι που σημαίνει ότι δεν θέλουν να αντιπαρατεθούν με τη νέα ηγεσία. Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως δεν ψήφισαν γιατί είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση οι Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Στέφανος Τζουμάκας οι οποίοι εμφανίστηκαν επικριτικοί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ειδικά για τους δύο πρώτους η επιλογή του να απόσχουν επί της ουσίας από την ψηφοφορία δείχνει ότι δεν ήθελαν να σταθούν αρνητικά απέναντι στην πρώτη πρόταση του νέου προέδρου αλλά συγχρόνως δεν ήθελαν και να υπερψηφίσουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο στελέχη θεωρούν ότι δεν είναι σημαντικός λόγος καταψήφισης οι ημερομηνίες για το Συνέδριο.

 

Επιπλέον, δεν συντάχθηκαν με τους 6+6 αν και το καλοκαίρι τα δύο στελέχη είχαν στοιχηθεί στην υποψηφιότητα Αχτσιόγλου.

 

Όπως και να ’χει φαίνεται πάντως πως η αποχή των τριών από την ψηφοφορία ίσως και να καθόρισε το αποτέλεσμα καθώς εάν ψήφιζαν λευκό τότε πιθανότατα δεν θα περνούσε η εισήγηση του προέδρου του κόμματος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.