Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Φεύγει από το κόμμα ο Βίτσας

O Δημήτρης Bίτσας, πρώην υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», για την για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του περί αλλαγής ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με πήρε τηλέφωνο στη γιορτή μου ο κ. Κασσελάκης ανταλλάξαμε ευχές και ου είπε πόσο με εκτιμά. Δεν μιλήσαμε για το εάν θα πάρει πίσω τις διαγραφές. Θεωρώ πως είναι ένας ευγενής άνθρωπος που απλά με πήρε να μου δώσει τις ευχές του  αι τη γιορτή μου. Όποιος έχει δει το βίντεο βγάζει το συμπέρασμα πως με βάση τα ερώτηση απάντησα. Αμέσως μετά είπα πως υπάρχει χώρος για μια σύγχρονη αριστερά και το είπα στον κ. Παπαδημητρίου πως αυτό θα γίνει τίτλος. Προς το παρόν δεν υπάρχει συζήτηση για άλλο κόμμα», είπε αρχικά.

«Θεωρώ πως είναι τεράστιο λάθος αυτό θα γίνεται με τις διαγραφές ειδικά όταν πηγαίνεις σε ένα συνέδριο όπου ανοίγουν οι συζητήσεις και μπορεί ο καθένας να εκφράσει τη άποψή του. Όποιος διαφωνεί διαγράφεται; Εγώ ελπίζω πως σε πολλά από αυτά τα ζητήματα θα δοθεί απάντηση από την ηγεσία του κόμματος στη συνεδρίαση και ο καθένας από εκεί και πέρα θα σταθεί σε αυτήν την απόφαση. Η υποταγή δεν είναι επιλογή».

Σε σχέση με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είπε πως δεν θεωρεί πως ευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Μπορεί να είναι θέμα προσώπου αλλά δεν ευθύνεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το ότι εκλέχθηκε ο Στέφανος Κασσσελάκης δεν έδωσε καμία ώθηση στο κόμμα και το δεύτερο είναι πως ο κόσμος δεν τον θεωρεί αριστερό αλλά δεξιό και κεντροδεξιό. Εγώ δεν μπαίνω στον κόπο να χαρακτηρίσω κάποιον αριστερό ή όχι. Η Κεντρική Επιτροπή δεν πιστεύω πως θα με διαγράψει αλλά εγώ έχω αποφασίσει τι θα κάνω. Πάντα όμως, οι αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν. Είμαι ειλικρινής και είχα ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι η τελευταία φορά που βάζω υποψήφιος».

megatv.com

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.