Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τραγωδία με Έλληνες διασώστες στη Λιβύη

Θανατηφόρο ήταν το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκησαν 19 στελέχη υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, το μεσημέρι της Κυριακής, στη Λιβύη. Το λεωφορείο το οποίο μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής είχε μεταβεί στη Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της χώρας μας, συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε -με μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν τα μεσάνυχτα της Κυριακής- ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχουν τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία.

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε ότι τέσσερα από τα μέλη της ελληνικής ομάδας διάσωσης, σκοτώθηκαν στο τροχαίο, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας της ανατολικής κυβέρνησης της Λιβύης. Πρόσθεσε ότι τραυματίστηκαν άλλα 15 μέλη της ελληνικής αποστολής, εκ των οποίων επτά σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «η ελληνική αποστολή που μετέβη προς παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, είχε σήμερα αυτοκινητιστικό ατύχημα κατά τη διάρκεια της οδικής μετάβασής της στην πόλη Ντέρνα. Σε συντονισμό με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βεγγάζη είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει βοήθεια στην αποστολή και να συνδράμει στον επαναπατρισμό της».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής απογειώθηκε από την Ελευσίνα C -130 με γιατρούς και ειδικό εξοπλισμό ακόμη και για παροχή πρώτων βοηθειών αλλά και για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.