Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Από τον «ψεύτη ΣΥΡΙΖΑ» στην «ψεύτρα ΝΔ»

Του Μανώλη Κοττάκη 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας η φιλελεύθερη παράταξη καμάρωνε που μειώθηκαν δραματικά επί των ημερών της οι μεταναστευτικές ροές προς το Αιγαίο και τον Έβρο, και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το περίφημο «οι μετανάστες λιάζονται» και «η θάλασσα δεν έχει σύνορα». Μετεκλογικώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης οι ροές έχουν διπλασιαστεί και φτάνουν ετησίως τις 30.000 (οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι αλλά τους κρύβουν), τα νησιά και ο Έβρος έχουν «βουλιάξει», ενώ μέσω Λονδίνου («Financial Times») μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να νομιμοποιήσει 300.000 παράνομους μετανάστες που ευρίσκονται στο έδαφός μας χωρίς χαρτιά. Αντί να τους στείλει στην ευχή του Θεού.

-Προεκλογικώς τρομάξαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δύο φορές μέσα σε δύο μέρες επέμεινε στην υποστήριξη των προτάσεων του ΔΝΤ όπως αυτές καταγράφονται στις τελευταίες εκθέσεις του. Η Ν.Δ. του επιτέθηκε με σφοδρότητα και κάλεσε τους ψηφοφόρους της Αριστεράς να την υπερψηφίσουν για να γλιτώσουν από τους φόρους. Μετεκλογικώς η κυβέρνηση άνοιξε αμέσως ζήτημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Το άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη με όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: ότι όσα δηλώνουν ως εισόδημα μηνιαίως είναι κάτω και από τον κατώτατο μισθό. Το συνέχισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε στον Σκάι ότι θα τεθούν στο στόχαστρο των ελέγχων της Εφορίας όλοι όσοι δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Και το εξειδίκευσε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για περικοπές στα κοινωνικά επιδόματα των ελεύθερων επαγγελματιών που κρύβουν εισοδήματα, και άφησε εντελώς ανοικτό το ζήτημα της αύξησης των φορολογικών τους συντελεστών. Επειδή όμως σε μία εβδομάδα έχουμε περιφερειακές εκλογές, ο πρωθυπουργός ανέθεσε χθες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώσει ότι οι απόψεις του κυρίου υφυπουργού «απέχουν πολύ από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης». Ζήτημα πολύ σοβαρό αν ένας υφυπουργός αυτοσχεδιάζει. Αλλά επειδή ο κύριος Θεοχάρης είπε την αλήθεια, η οποία θα ανατείλει όπως ο ήλιος το πρωινό αμέσως μετά τις εκλογές και δεν αυτοσχεδίαζε, παραμένει στη θέση του. Ποιος τολμά να τον αντικαταστήσει;

Οι κοινές επενδύσεις 

-Προεκλογικώς διακηρύχθηκε urbi et orbi ότι με τους Τούρκους θα συζητήσουμε στον διάλογο «τη μία και μόνη διαφορά μας». Αλλά μετεκλογικώς μετά τη μυστική αρχικώς συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στη Νέα Υόρκη (την «κάρφωσαν» οι Τούρκοι στους Έλληνες δημοσιογράφους) διαβάσαμε δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στον ξένο Τύπο ότι πρέπει «να ξεκινήσουν κοινές επενδύσεις Ελλάδος και Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος προτού καθοριστούν τα όρια της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ». Τέλος, μάθαμε χθες ότι έρχεται και ένα δημοσίευμα από τους «New York Times» που εμφανίζει τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έλαβε για τον ίδιο και για φιλικά του πρόσωπα δώρα αξίας 3.000 ευρώ από την κινεζική εταιρία Huawei για να προωθήσει τα συμφέροντά της στην Ελλάδα ως υπουργός Ανάπτυξης. Τις πληροφορίες για τον Έλληνα υπουργό φέρεται ότι συνέλεξαν λιθουανικές μυστικές υπηρεσίες που παρακολουθούσαν για λογαριασμό των ΗΠΑ στελέχη του κινεζικού κολοσσού.

Επειδή είμαστε στην αρχή της νέας θητείας της κυβέρνησης, θα παρακαλέσουμε θερμά για μια διπλή συμφωνία αληθείας.

Πρώτον, να μη μαθαίνουμε από τον ξένο Τύπο («New York Times», «Financial Times» κ.λπ.) ή από ξένους αξιωματούχους ή από ξένες μυστικές υπηρεσίες τι σχεδιάζεται κάτω από το τραπέζι στην Ελλάδα. Ή τι συμβαίνει με τους υπουργούς.

Δεύτερον, να κάνουμε τη συμφωνία αληθείας νούμερο 2: Μη μας λέτε ψέματα. Τις λέξεις «ψέμα», «ψέματα», «ψεύτης» τις φορτώθηκε δικαιολογημένα την προηγούμενη περίοδο, από το 2015 έως το 2023, ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσοχή μην τις φορτωθεί η Ν.Δ. Διότι όπως πάει…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.