Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΣΥΡΙΖΑ: Τα… μαχαίρια στην ημερήσια διάταξη

Την «ενότητα» προέταξε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας στην πρόταση της Έφης Αχτσιόγλου για debate μεταξύ τους. «Debate με τον Κ. Μητσοτάκη. Όπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι. Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το “μαζί” που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ την κάλεσε «σε κοινή περιοδεία». «Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Αμεση ήταν η απάντηση της Εφης Αχτσιόγλου. «Ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι. Για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων για τον κοινό μας στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης», τόνισε και προσθέτει: «Από σεβασμό στα χιλιάδες μέλη μας που θέλουν να μάθουν τις θέσεις μας. Όπως εύστοχα είχε πει ο Νίκος Παππάς: Θα ήταν τεράστιο λάθος να μη μιλήσουμε, με συντροφικότητα, μπροστά στους δημοκρατικούς πολίτες. Απαραίτητο το debate ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος».

Στο μεταξύ περίπου 7.000 είναι τα παλαιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που επικαιροποίησαν έως και χθες το απόγευμα τα στοιχεία τους ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου την ερχόμενη Κυριακή. Κάτι που σημαίνει ότι δικαίωμα ψήφου έχουν περί τα 155.000 μέλη, χωρίς ωστόσο να μπορεί να πει κανείς μετά βεβαιότητας πόσοι εξ αυτών θα προσέλθουν στις κάλπες.

 

Χθες το απόγευμα ο Διονύσης Τεμπονέρας απηύθυνε έκκληση να πέσουν οι τόνοι στο εσωκομματικό τοπίο και «να αντιληφθούμε ότι από την Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί  στο κοινό μας κόμμα». Πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «δεν υπάρχουν ούτε φυτευτοί, ούτε προδότες και υπονομευτές. Θα είμαστε μαζί με διάθεση συμπόρευσης να καταθέσουμε λύσεις».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.