Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πλειστηριασμοί : Η νέα λίστα με τα ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους οφειλέτες του Δημοσίου: Αμέσως μετά την λήξη της παράτασης που έχει δοθεί για τη ρύθμιση χρεών σε έως 120 δόσεις στις πυρόπληκτες περιοχές, παίρνουν ξανά μπροστά οι φοροεισπρακτικές «μηχανές» της Εφορίας. Μέσα στο Φθινόπωρο και με προφανή στόχο να… προσέλθουν στο Ταμείο όσοι έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Κράτος, η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει «πακέτο» πλειστηριασμών για οφειλές στο Κράτος.

Στο πρόγραμμα των 5 πλειστηριασμών ακινήτων που έχει καταρτιστεί σε αυτή τη φάση για τον Νοέμβριο οι τιμές 1ης προσφοράς ξεκινούν από 56.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι και 7 εκατ. ευρώ!

«Γκαζώνει» η Εφορία τους πλειστηριασμούς 
Έτσι, η Εφορία δείχνει να «γκαζώνει» και … «τσιτώνει» όσους χρωστούν στο Δημόσιο: Βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κτιριακά συγκροτήματα, οικοδομές και γραφεία περιλαμβάνει η λίστα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που προγραμμάτισε η ΑΑΔΕ. Το ρεκόρ υψηλότερης πρώτης τιμής –σε αυτό το «πακέτο» ακινήτων που βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Εφορία- το έχει αγροτεμάχιο με βιομηχανική εγκατάσταση 25.460 τμ στην Βοιωτία με ποσό 7 εκατ. ευρώ!

Οι μέχρι τώρα κάτοχοι των συγκεκριμένων ακινήτων μπορούν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς, μόνο εάν εξοφλήσουν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς την Εφορία, ακόμα και λίγο πριν «χτυπήσει» το ηλεκτρονικό «σφυρί».

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συνεχίζονται λοιπόν και το Νοέμβριο, καθώς η ΑΑΔΕ έχει αναρτήσει το νέο επικαιροποιημένο κατάλογο με τα ακίνητα που πέρασαν στα χέρια της λόγω οφειλών και τα οποία τώρα βγάζει στον πλειστηριασμό.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.