Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παρ’ ολίγον σωτήρες…

Του Παναγιώτη Λιάκου

Εγραφε, προφητικότατα, η «δημοκρατία» στις 30 Αυγούστου για τον Κασσελάκη: «Οι αυγουστιάτικες μεταγραφές αεροδρομίου είναι μια ποδοσφαιρική συνήθεια. Κάποτε οι οπαδοί των ομάδων ξημεροβραδιάζονταν περιμένοντας σαν Μεσσίες στα αεροδρόμια τον Βλάση Τσάκα από τη Σαουδική Αραβία για να σώσει τον Παναθηναϊκό, τον Μπομπ Κοζώνη από το Σικάγο για να γεμίσει με δολάρια την ΑΕΚ, τον Αλεχάντρο Σκλαβενίτη, τον Παϊρότζ κι άλλα τέτοια ανέκδοτα. Αυτόν τον Αύγουστο είναι η ώρα του Στέφανου Κασσελάκη για να… λυτρώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κοίτα να δεις και δες να ακούσεις, βρε φίλε… Αυτή η υπόθεση με τον γίγαντα Κασσελάκη όντως θυμίζει όσα έγραψε η «δημοκρατία». Διαβάζοντας για τα κατορθώματα του υποψήφιου αρχηγού της Αριστεράς ανακαλείς τις περιπέτειες συλλόγων που περιήλθαν σε οικονομική δυσχέρεια και είτε ψάχνανε για σωτήρες είτε εμφανίζονταν μόνοι τους οι «σωτήρες» και τάζανε λαγούς με πετραχήλια. Να, κάτι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ ένα πράγμα…
Η κατάληξη όλων αυτών των περιπετειών ήταν να μην εμφανιστούν καν οι λαγοί, τα πετραχήλια και τα ντάλαρς, τα ευρώ, τα μεξικάνικα πέσος, τα βραζιλιάνικα ρεάλ ή τα πετροδόλαρα.

Ας θυμηθούμε και φατσικά πώς ήταν οι παρ’ ολίγον σωτήρες των ομάδων μας:

1. Μπομπ Κοζώνης. Ελλην της Αμερικής: Το 2009 ήταν να ρίξει έναν σκασμό λεφτά να πάρει την ΑΕΚ, να ξεχρεώσει, να κάνει μεταγραφές. Ουδέν έγινε.

2. Βλάσης Τσάκας. Ετος 2011. Ελλην που παρουσίασε Σαουδάραβα πρίγκηπα επενδυτή, ο οποίος θα αγόραζε τον ΠΑΟ, θα έχτιζε ανακτορικών διαστάσεων γήπεδο, θα έκανε μεταγραφάρες. Ουδέν έγινε.

3. Τζον Ζαχουδάνης. Ελληνοαμερικάνος (κι αυτός). Εμφανίστηκε το 2001, ως μπρούκλης από το Αμέρικα, για να σώσει τον Αρη. Εφυγε άρον άρον, κατηγορούμενος μάλιστα ότι υπεξαίρεσε χρήματα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ψηφιακής πλατφόρμας του Alpha και από την πώληση του Αγγελου Χαριστέα. Καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση το 2008.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.