Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Ανδρουλάκης με εκκωφαντικό τρόπο επαναφέρει το θέμα των υποκλοπών

Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο επανήλθε στην δημοσιότητα το θέμα των υποκλοπών καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής νέα μεθόδευση στο θέμα. 

Ο αρχηγός του τρίτου κόμματος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση άλλαξε την ημερήσια διάταξη της Διάσκεψης των προέδρων,- η οποία συνεδριάζει σήμερα – μόλις μία μέρα πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ προκειμένου με αυτή την κίνηση να προχωρήσει στην αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης Αρχής.

Η αντίδραση Ανδρουλάκη έφερε εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έστειλε εσπευσμένα στην αίθουσα τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη για να απαντήσει στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, διερωτώμενος από πού γνωρίζει το πρόστιμο που έχει προτείνει η ΑΔΑΕ. «Από πού το ξέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Έχει πληροφόρηση; Εμείς δεν έχουμε», είπε, σχολιάζοντας ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι βαθιά εκτεθειμένος.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι «η εισήγηση του Ράμμου είναι να επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ επειδή αρνείται να συνεργαστεί με την ΑΔΑΕ, δίνοντας τον φάκελο όπου αιτιολογούσε η κ. Βλάχου την παρακολούθηση και του δικού μου κινητού και γιατί είμαι εθνικός κίνδυνος. Μάθαμε πριν από λίγο πως έρχεται αύριο αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης Αρχής στη Διάσκεψη. Μία ακόμη σύμπτωση που αθροίζεται στις προηγούμενες».

Και πρόσθεσε: «Τυχαίες συμπτώσεις που αποδεικνύουν ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να περιφρουρηθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία».

Αρχικά στην αίθουσα της Βουλής βρισκόταν ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο οποίος θέλησε να υποβαθμίσει το θέμα, λέγοντας ότι έχει λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ και ότι πρόκειται για μία διαδικαστική εξέλιξη. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για επικοινωνιακό σκηνικό, καθώς, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ γνώριζε γι’ αυτή την αλλαγή.

Στελέχη της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου κορυφώνει τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμμο προκειμένου να παραιτηθεί από το πόστο του. Και το πράττει, όχι απλώς διατηρώντας, αλλά αναβαθμίζοντας τον ρόλο του μοναδικού μέλους της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, με το οποίο ο κ. Ράμμος έχει κάκιστες σχέσεις. «Αν τελικά το συγκεκριμένο μέλος της ΑΔΑΕ προαχθεί σε αντιπρόεδρο, τότε δεν θα επιτρέπει στον κ. Ράμμο να ασκεί τα καθήκοντά του», σημειώνουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.

Ενδιαφέρον πάντως έχει ποιο κόμμα θα συνταχθεί με την κυβέρνηση για να περάσει τις αλλαγές στην σύνθεση της ΑΔΑΕ αφού στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση ο πήχης των 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων έπεσε στα 3/5, για να μπορέσει η κυβερνητική πλειοψηφία να ολοκληρώσει τους σχεδιασμούς της.  Καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ θα καταψηφίσουν την σχετική τροπολογία απομένουν η Πλεύση Ελευθερίας, η Ελληνική Λύση, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες, για να συνδράμουν την κυβέρνηση στα σχέδια της.

Το ήδη τεταμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όμως, δυναμιτίζει και η επιλογή του κυβερνητικού επιτελείου να προτείνει μία αμιγώς γαλάζια σύνθεση για το νέο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα προτείνει την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα προταθούν ακόμα :

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στο κανάλι ONE, Γιάννης Πολίτης σε θέση Αντιπροέδρου,

ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης (μέλος),

ο Ευτύχης Παλλήκαρης, ο οποίος διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά την εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 2019 (μέλος),

ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταυρόπουλος (μέλος),

ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλαβιανός (μέλος),

ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Σπυρίδων Χρυσοφώτης (μέλος)

ο αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Πέτρος Τριανταφυλλίδης (μέλος),

Στέφανος Δέτσης, Επίτιμος Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια της εκπροσώπου του Δώρας Αυγέρης αντέδρασε έντονα  στο θέμα της ΑΔΑΕ λέγοντας ότι «σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε ακόμα και τον πιο κακό εαυτό της».

«Από τη μία προχωρά σε ένα νέο πραξικόπημα για να συνεχιστεί η ομερτά γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών, αντικαθιστώντας μέλη της ΑΔΑΕ, μια ημέρα πριν η Ανεξάρτητη Αρχή αποφασίσει για την επιβολή προστίμου στην ΕΥΠ, λόγω μη συνεργασίας της στην έρευνα.

Και από την άλλη, δεν διστάζει μέσω του κ. Βορίδη να εγκαλεί τα θύματα και όσους αντιδρούν και να υπερηφανεύεται για τις αντιθεσμικές παρεμβάσεις της.

Μάταια ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι η δράση του παρακράτους που έστησε, θα μείνει στο σκοτάδι και ότι δεν θα λογοδοτήσει για την προσβολή στους Θεσμούς και την Δημοκρατία.

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο ενός σοβαρού ελέγχου από την αρμόδια Επιτροπή  Δικαιοσύνης της ΕΕ». ΠΗΓΗ: TO ΠΟΝΤΙΚΙ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.