Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μας πήρε το ποτάμι…

Στο ίδιο έργο θεατές. Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε Θεσσαλία και Εύβοια που θάφτηκαν για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, κάτω από τα λασπόνερα. Δρόμοι πλημμυρισμένοι ,αυτοκίνητα παρασυρμένα από τους χειμάρρους, άνθρωποι αλλόφρονες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ή να εγκλωβίζονται σε αυτά χωρίς φως και νερό. Αποκαμωμένοι από τις συνεχείς συμφορές και την εγκατάλειψή τους.

Σε παράλληλο σύμπαν ο Μητσοτάκης σαλπίζει “μάχη” με τις παθογένειες ετών ενώ ο Βορίδης με όλο τον κυνισμό της εξουσίας χαρακτηρίζει “εντυπωσιακά άτυχο” τον Βόλο.

Την ίδια ώρα, η ακρίβεια τσουρουφλίζει και ξεφτιλίζει τον κοσμάκη με μόνο την τιμή του λαδιού να πλησιάζει τα 15 ευρώ.

Με τη στάση των κυβερνώντων να θυμίζει κάτι από Μαρία Αντουανέτα: “αν δεν έχει ο λαός ψωμί ας φάει παντεσπάνι”.

Η Κασελακειάδα πάντως, καλά κρατεί. Κατά κάποιους όμως, αρχίζει να ξεφτίζει ενώ εκφράζονται και οι πρώτοι προβληματισμοί για το αν μπορεί ή όχι το παλληκάρι. Το οποίο παλληκάρι ακούγεται ότι θα ντυθεί και στο χακί. Κι αν ναι θα είναι για 20 ολόκληρες μέρες και μάλιστα σύντομα. Και σε αυτή την περίπτωση πώς θα μείνει επί τρεις εβδομάδες χωρίς την υψηλή του καθοδήγηση το κόμμα, τί θα κάνουν χωρίς αυτόν ο Τάϊλερ και η Φάρλι; Eπίσης ποιός διασφαλίζει τυχούσα αρνητική αντιμετώπισή του από μή φίλιες δυνάμεις;

Στο ενδιάμεσο οι επιδόσεις του χαρισματικού συνεχίζονται με επίδειξη ακροβατικών και ευρύτερων γυμναστικών ικανοτήτων σε τέτοιο βαθμό που οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Μητσοτάκης αναγκάζεται πλέον να αρχίσει προπόνηση ει δυνατόν για την κατάκτηση ακόμη και του χρυσού στους κρίκους.

Κατά τ΄ άλλα ανενημέρωτη παραμένει μέχρις στιγμής, η κοινή γνώμη σχετικά με το αν θα δοθεί ο ρόλος του “υπερυπουργού” στον Παύλο Πολάκη. Ψιθυρίζεται ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και αντιδράσεις. Μαύρο φίδι που τους έφαγε…

Εντείνεται η αγωνία σχετικά και με την επιβεβαίωση των φημών για την επιστροφή του ασώτου Νίκου Κοτζιά στις αγκάλες του ΣΥΡΙΖΑ στο πλευρό του νέου προέδρου, όπου μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι μόνος του αλλά με το όλον “ΠΡΑΤΤΩ”.

Την όμορφη αυτή ατμόσφαιρα επιμένουν να διαταράσσουν διάφοροι οπισθοδρομικοί παλαιοκομματικοί με όψιμες αυτοκριτικές ,όπως ο Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος έφθασε να ισχυριστεί ότι ο Κασσελάκης είναι το “κερασάκι στην τούρτα” στην υπαρξιακή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν τον εκφράζει ως αρχηγός του κόμματος.

Με τούτα και με τ΄άλλα και γω δεν νοιώθω πολύ καλά και επικαλούμαι ως σανίδα σωτηρίας τον ποιητή:

‘’Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά’’

Οδυσσέας Ελύτης

Ε.Α.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.