Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κικίλιας: Μοιράζει ευθύνες σε πρωθυπουργό και Στυλιανίδη – “Δεν θα φυγομαχήσω”

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έθεσε τέλος στα σενάρια περί παραίτησης.
Στη θέση του θέλει να παραμείνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Δεν φυγομάχησα ούτε το 2014 μέχρι τις εκλογές, ούτε σαν υπουργός Υγείας μέσα στην πανδημία μέχρι να τελειώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Δεν θα φυγομαχήσω τώρα με τις χειρότερες πυρκαγιές και πλημμύρες στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως ο διορισμός των υπουργών και των μελών της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού.

Από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόθεση παραίτησης, εκτός αν αποφασίσει κάτι διαφορετικό για το υπουργείο ο κ. Μητσοτάκης.

Αλλεπάλληλα πυρά κατά Στυλιανίδη

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού στην Πολιτική Προστασία, καθώς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανείς οι αιχμές προς τον προκάτοχό του, Χρήστο Στυλιανίδη, τον νέο υπουργό Ναυτιλίας για την επαναδραστηριοποίηση του οποίου ακούγονται ήδη φωνές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Είπε χαρακτηριστικά «το κύριο μέρος της δουλειάς ενός πολιτικού και πολιτικού προϊστάμενου ενός υπουργείου είναι να μπορέσει να σχεδιάσει- και για αυτό αναβαθμίστηκε από Γενική Γραμματεία σε υπουργείο- τις πολιτικές έτσι ώστε να μπορεί να προστατέψει στο μέλλον. Έχουμε ήδη εκκινήσει με τους συνεργάτες μου αυτό το σχεδιασμό και την υλοποίηση, δηλαδή στις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες, στις δυνατότητες που δίνει η πρόληψη και η ετοιμότητα. Στην αξιοποίηση του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, με συγχωρείτε το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ αυτή τη στιγμή έχει απορρόφηση 1%, εκεί το παρέλαβα».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.