Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ : Ομοφοβικές επιθέσεις, fake news και ύβρεις…

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει του β’ γύρου για την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μαζί πληθαίνουν οι τοποθετήσεις στελεχών από διάφορες σκοπιές. Πιο καθοριστική ήταν η «πυροσβεστική» ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης για ενότητα, χωρίς σεξιστικές και ομοφοβικές επιθέσεις, fake news και ύβρεις.

Στο μεταξύ, παραμένει «στο κάδρο» και ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ν. Φίλη να ζητά τελευταίος να πάρει θέση ο πρώην πρωθυπουργός και απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος για το τοξικό κλίμα και ειδικότερα για τις κατηγορίες σε βάρος της Έφης Αχτσιόγλου ότι δήθεν του ζήτησε να παραιτηθεί.

Θέση για αυτό το ζήτημα πήρε και ο τέως Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, ο οποίος χαρακτήρισε άκομψη και απαράδεκτη την πίεση που ασκούν κάποια στελέχη στον απερχόμενο πρόεδρο να τοποθετηθεί δημόσια για τις εσωκομματικές εκλογές.

«Μετά τις εκλογές της Κυριακής, η ενότητα του κόμματος θα είναι σαφής και δεδομένη. Πρέπει να υπάρξει μία εμβάθυνση των πολιτικών θέσεων και προγραμμάτων. Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει τη δυνατότητα ότι μπορεί να προχωρήσει», τόνισε ο κ. Ρήγας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως «δεν έχω δηλώσει ποιον στηρίζω».

«Θεωρώ πως ο κ. Τσίπρας είναι απολύτως συνεπής στη στάση του. Μια στάση σιωπής γιατί γνωρίζει πως οποιαδήποτε παρέμβασή του μπορεί να ερμηνευθεί κατά το δοκούν και να επηρεάσει τα πράγματα και να δημιουργήσει προβλήματα. Εμείς σεβόμαστε απόλυτα αυτή τη στάση. Εγώ θεωρώ πως είναι ορθή η στάση του. (…) Δεν είναι όμως ορθό και ενοχλεί το ότι ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιείται και από στελέχη που υποστηρίζουν τον κ. Κασσελάκη», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης στο OPEN.

Παρέμβαση να πέσουν οι τόνοι έκανε και ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος  μιλώντας στο Mega είπε «δεν υπάρχουν ούτε «φυτευτοί» ούτε προδότες και υπονομευτές. Θα είμαστε μαζί με διάθεση συμπόρευσης να καταθέσουμε λύσεις». Ακόμα τόνισε: «Στην Αριστερά δεν ταυτιζόμαστε και δεν στοιχιζόμαστε πίσω από πρόσωπα. Κάνω μία έκκληση προς όλους να πέσουν οι τόνοι».

Ανήσυχος για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στο OPEN ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος χαρακτήρισε ως αθλιότητα και προβοκάτσια τα περί «υπονόμευσης» του Αλέξη Τσίπρα από την Έφη Αχτσιόγλου.

Νέες βολές από Αχτσιόγλου

«Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα υπό την προϋπόθεση ότι θα μιλάμε πολιτικά. Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει πολιτικά, να δούμε ποια πολιτικά στοιχεία καταθέτει κάθε υποψήφιος και να μπορούν οι πολίτες την Κυριακή να πάρουν θέση», είπε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου (ANT1) προσθέτοντας «έχω προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η αντιπολίτευση, έχω έργο και κοινοβουλευτικό να επιδείξω».

Όπως ανέφερε, «Το ότι η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη βοήθησε στην τόνωση του ενδιαφέροντος είναι δεδομένο. Το ερώτημα είναι αν κανείς μένει σε αυτά τα χαρακτηριστικά ή στην ουσία. Την Κυριακή πάμε να διαλέξουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης και μελλοντικό πρωθυπουργό. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα συνθήματα, πρέπει να δίνουμε και περιεχόμενο, για αυτό κάλεσα τον συνυποψήφιο μου σε debate. Δεν έχουμε ακούσει από εκείνον σχέδιο και πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις για τα πολιτικά θέματα ούτε έχουμε ακούσει οργανωτικές προστάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, επίσης σημαντικό είναι το θέμα της κοινοβουλευτικής παρουσίας».

«Κατεβαίνω με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση και ναι, εγώ, να είμαι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, όχι απλά γιατί θα πω ότι το θέλω, αλλά γιατί θα καταθέσω ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που μπορεί αυτό να το καταφέρει», τόνισε απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενη στον συνυποψήφιο της είπε ακόμα ότι «δεν φτάνουν κάποιες ατάκες, πρέπει να υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήταν αναγκαίο κατά την γνώμη μου, όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμικό αξίωμα».

«Η ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξής δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολικής που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για την διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ό Παύλος Πολικής έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Ακόμα, η πρώην υπουργός τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της, ενώ υπενθύμισε πως «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.