Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βόμβα στην αγορά: Πουλήθηκε κορυφαία ελληνική επιχείρηση. Ποιος την αγόρασε, το deal της χρονιάς

Επιχειρήσεις: Σε μια κίνηση που αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά των αναψυκτικών προχώρησε η SMERC καθώς εξαγόρασε την ΕΨΑ.

Σε επένδυση στρατηγικής σημασίας στην ιστορική εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ προχώρησε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemedium Cap (SMERC), με στόχο τη δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Η συνεργασία του SMERC με την οικογένεια Τσαούτου έχει ως στόχο την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, την αξιοποίηση του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού της και την ενίσχυσή του με ικανά και έμπειρα στελέχη.

Παράλληλα, όπως ανακοινώνει το SMERC, θα δρομολογηθεί μέσω επενδύσεων η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα και προορισμοί πωλήσεων.

Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συστηματική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος της ΕΨΑ – ενός brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πιστότητα και αξιοπιστία στο καταναλωτικό κοινό και ευρύτερη Ελληνική κοινωνία.

Η αγορά αναψυκτικών στην Ελλάδα προσεγγίζει τα € 370 εκατ. και αναπτύσσεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις-περίπου κατά 5% ετησίως.

Η επένδυσή του SMERC στην ΕΨΑ στηρίζεται στην εκτίμηση της μεσοπρόθεσμης ισχυρής ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, στη σημαντική άνοδο του τουρισμού και στο διαυγές και ισχυρό όνομα της εταιρείας.

Ενισχύεται από την εμπιστοσύνη και πιστότητα των πελατών της, τη διεύρυνση της διανομής των εκλεκτών προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στον προσανατολισμό σε νέα, καινοτόμα προϊόντα, που ανοίγουν δρόμους προς τους σύγχρονους τρόπους διατροφής.

Η ΕΨΑ, μία εμβληματική Ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών υψηλής ποιότητας, ιδρύθηκε στην Αγριά του Βόλου το 1924.Για σχεδόν 100 χρόνια τα προϊόντα της συνδυάζουν την παράδοση με την ποιότητα, απολαμβάνοντας σταθερά την εμπιστοσύνη και προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

Το Επενδυτικό Ταμείο SMERemedium Cap πλαισιώνεται από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους Ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών.

Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Εκτελεστικός Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemedium Cap είναι ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η είσοδος του SMERC στην ΕΨΑ έγινε μέσω εταιρείας που σύστησε το fund με τα αδέλφια Τσαούτου, της ΑΓΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, αποκτώντας έτσι καταστατική πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι η Ηπειρώτικη βιομηχανία ΒΙΚΟΣ, κατέχει μερίδιο 25% στην ΕΨΑ, με μέλη της οικογενείας Σεπετά να έχουν δηλώσει στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν, ότι τα σχέδια για συνεργασία με την οικογένεια Τσαούτου δεν απέδωσαν οπότε και θα εξέταζαν την αποχώρησή τους από την Βολιώτικη επιχείρηση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.