Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Το κουλούρι Θεσσαλονίκης έφτασε στο ένα ευρώ!

Στο «μάτι» της ακρίβειας βρίσκονται σχεδόν όλα τα προϊόντα της αγοράς λόγω των αυξημένων τιμών που διατηρεί η χώρα μας. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, η τιμή του οποίο έχει πιάσει πρωτόγνωρα επίπεδα.

Σημειώνεται ότι η αύξηση των αλεύρων παρέσυρε την τιμή του κουλουριού και του ψωμιού, ενώ από το φθινόπωρο αναμένονται νέες ανατιμήσεις. Η τιμή του κουλουριού Θεσσαλονίκης, δε, έφτασε να πωλείται μέχρι και ένα ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, τα αρτοποιία αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων, ενώ σημαντική είναι ταυτόχρονα η μείωση της κατανάλωσης. Προειδοποιούν πως αν δεν προχωρήσουν στις ανατιμήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο».

 

Επίσης, καταγγέλλουν μεγαλύτερη αύξηση των μεγάλων αλευροβιομηχανιών από τους οικογενειακούς μύλους. Πρόσφατα η Ομοσπονδία Αρτοποιών ενημερώθηκε από τους προμηθευτές αλεύρων για επικείμενη αύξηση 7%-10% στις τιμές των αλεύρων.

 

Ο κλάδος των αρτοποιών θεωρεί αδικαιολόγητη και βιαστική την απόφαση της αλευροβιομηχανίας γι’ αυτές τις αυξήσεις την παρούσα χρονική στιγμή, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αποθέματα, ωστόσο, διατηρεί στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις στην αγορά των αλεύρων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.