Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Γκουαρντιόλα για τη βία! «ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ στην εξουσία κλέβουν τελικά τα πάντα…»

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα που ήρθε  στην Ελλάδα για τον τελικό του Super Cup της Μάντσεστερ Σίτι με τη Σεβίλλη στο Γ. Καραϊσκάκης σχολίασε όσα τραγικά συνέβησαν τις περασμένες ημέρες στην Ελλάδα με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Ο Καταλανός προπονητής μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του Cosmote TV και αναφέρθηκε στις αιτίες που οδηγούν στα φαινόμενα βίας αλλά και ρατσισμού. Ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε ότι πρόκειται για προβλήματα που πηγάζουν απ’ την κοινωνία κι όχι για προβλήματα που προέρχονται από το ποδόσφαιρο ρίχνοντας την ευθύνη κυρίως στην ανισότητα που υπάρχει μεταξύ πλούσιων και φτωχών αλλά και στην έλλειψη παιδείας, ενώ υπερτόνισε το γεγονός πως δεν υπάρχει πια μεσαία τάξη.
«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία ταξή για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες είναι που δημιουργούν προβλήματα», ανέφερε αρχικά ο κόουτς των Πολιτών και συνέχισε:

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».

Σε ερώτηση για το αν κατόρθωσε να ξεκουραστεί απάντησε αρνητικά αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές προς τη FIFA και την UEFA: «Όχι, δεν μας αφήνουν χρόνο. Η FIFA, η UEFA, οι επίσημες διοργανώσεις, δεν αφήνουν χρόνο ούτε σε εμάς, ούτε στους παίκτες. Είναι τρελοί, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.