Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ! ΠΩΣ ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ στον αέρα (από τον Ανδρουλάκη) η κοινή υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την Αθήνα…

Αφού έλυσε όλα τα άλλα προβλήματά (του) το ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται -σύμφωνα με τον νέο πολιτικό του αστέρα Παν. Δουδωνή– να εισηγηθεί νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη και από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Όμως δεν πρόκειται απλώς για επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Για τους γνωρίζοντες το παρασκήνιο, η πρωτοβουλία αυτή κρύβει και μπόλικη πολιτική υποκρισία…Κατ’ αρχάς έχοντας προηγηθεί η αμφιλεγόμενη απαγόρευση για τις βουλευτικές εκλογές (που τελικώς …παρεκάμφθη σπαρτιάτικα) και η πρόθεση της κυβέρνησης να μην επανέλθει, δεν σχηματίζεται η απαραίτητη πλειοψηφία στην Βουλή. Κυρίως όμως το κάνουν αυτό, ασθμαίνοντας, από την Χαριλάου Τρικούπη για να σβήσουν τις δικές τους εσωτερικές φωτιές.
Ήδη το ναυάγιο της κοινής υποψηφιότητας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για τον δήμο της Αθήνας προκαλεί πολλές γκρίνιες κι ας είμαστε ακόμη στα μέσα Αυγούστου. Καλά ενημερωμένοι “κοριοί” της στήλης αποκαλύπτουν μάλιστα ότι η συμφωνία είχε ουσιαστικά κλείσει αλλά την ακύρωσε (στο …παρά ένα κυριολεκτικά) ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Πριν ανακοινώσουν τα δύο κόμματά τους (κομματικούς) υποψηφίους τους, ο Κ. Σκανδαλίδης είχε συναντηθεί, ως χειριζόμενος τα αυτοδιοικητικά από το ΠΑΣΟΚ, με τον Κ. Ζαχαριάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχαν καταλήξει (ναι) σε συμφωνία. Όχι μόνο για το πρόσωπο αλλά και επί της “διαδικασίας”. Το πρόσωπο ήταν του προέδρου του ΔΣΑ Δημ. Βερβεσού ο οποίος από την πλευρά του είχε συμφωνήσει υπό την προϋπόθεση της κοινής στήριξης. Κι ο Ζαχαριάδης είχε δεχτεί να προηγηθεί η ανακοίνωση από την Χαρ. Τρικούπη ενώ η Κουμουνδούρου θα ακολουθούσε…

Οι κακές γλώσσες λένε λοιπόν ότι όταν ο κ. Ανδρουλάκης ενημερώθηκε, τόσο για τη συνάντηση όσο και το αποτέλεσμα της, “άδειασε” τον (πάλαι ποτέ μέντορά του) Κ. Σκανδαλίδη και έδωσε εντολή να ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του …Χάρη Δούκα. Κι ας ήταν νομοτελειακά βέβαιο πλέον ότι χάνεται η ευκαιρία αν μη τι άλλο ο Κ. Μπακογιάννης να μην πάει για περίπατο αλλά να ιδρώσει για την επανεκλογή του.

Αυτές δεν είναι οι μόνες φωτιές που έχει να σβήσει επιστρέφοντας από τις δικές του παρατεταμένες διακοπές (ξεκίνησε από Χαλκιδική, πήγε Φολέγανδρο, κατόπιν Αμοργό και τώρα κολυμπάει στην Αστυπάλαια) ο “πρόεδρος Νίκος”.

Σοβαρές -και πρώιμες- τριβές έχουν εκδηλωθεί και με τον Γιάννη Σγουρό καθώς η πλευρά του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής διατυπώνει αφενός παράπονα ότι δεν έχει “καμία κεντρική βοήθεια” από το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου ότι δέχεται “υπονομεύσεις”. (“Συντροφικά μαχαιρώματα” τα λέγανε παλιά…)

Μάλιστα, η σταγόνα που απειλεί να ξεχειλίσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα το ποτήρι είναι το γεγονός ότι επετράπη, δίχως καμία κύρωση, στον τομεάρχη Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ (και πρώην βουλευτή με το Ποτάμι) Νίκο Ορφανό να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του (υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχη) Γ. Ιωακειμίδη…
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.