Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παραδέχονται την αποτυχία τους αλλά για όλα ευθύνεται η αστυνομία…

Η κάθοδος των ανενόχλητων ναζί χούλιγκανς της Ντιναμό και η τραγική κατάληξη με τη δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ έξω από την OPAP ARENA στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει συγκλονίσει τους πάντες με τη χώρα μας να πληρώνει βαρύ τίμημα εξαιτίας της μάστιγας της οπαδικής βίας.

Με την οργή να ξεχειλίζει για τον άδικο χαμό του νεαρού παλικαριού το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη πιάστηκε κοιμώμενο.

Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. δεν επέρριψε καμία ευθύνη στην πολιτική ηγεσία και έστησε στα «έντεκα βήματα» την ΕΛ.ΑΣ.

Μίλησε (Alpha) για «τραγική αποτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας» αναφερόμενος «στον τομέα της πρόληψης». Και δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Συνέχισε λέγοντας πως «η εικόνα αυτή της ΕΛ.ΑΣ. είναι τελείως ξένη με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει» παραδεχόμενος πως «πληροφορίες δεν αξιοποιήθηκαν, δεν αξιολογήθηκαν σωστά» χαρακτηρίζοντας το γεγονός «απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο».

Το «μάρμαρο» για το φιάσκο «πλήρωσαν» επτά αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Τροχαίας με τον Γ. Οικονόμου να τονίζει πως «αποδόθηκαν οι πρώτες ευθύνες». Ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας συνέχισε να επιρρίπτει ευθύνες σε μη πολιτικά πρόσωπα λέγοντας πως «δεν νοείται η ΕΛΑΣ ακόμη και τον Αύγουστο να αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο αυτά τα περιστατικά» καλώντας σε «μεγαλύτερη σοβαρότητα (…)».

Σχετικά με την «παρέλαση» τον ναζί Κροατών τόνισε πως «δεν έπρεπε ποτέ να συμβεί, αυτό το κονβόι να διασχίσει την μισή Ελλάδα και να μην το σταματήσει κανείς».

Όταν κλήθηκε να απαντήσει στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθεί δεν άφησε κανένα τέτοιο περιθώριο λέγοντας: «Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να παραιτηθώ αν το ζήτημα είχε να κάνει με πολιτικό σχεδιασμό».

Οκτώ χρόνια πριν…

Η ΑΕΚ είχει καταγγέλλει  ότι στην απογευματινή σύσκεψη της Δευτέρας, αν και δεν είχε πληροφόρηση, «από ένστικτο είχε προειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ ότι αναμένονταν να υπάρξουν επεισόδια από Κροάτες και Έλληνες συνεργούς τους, κάτι που αγνοήθηκε πλήρως».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κροατικά ΜΜΕ μεταδίδουν, επικαλούμενα φόρουμ που διαχειρίζονται χούλιγκανς, ότι το ταξίδι στην Αθήνα που βάφτηκε με αίμα, οργανωνόταν εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο του 2015, όταν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε χάσει από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης. Τότε, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια με τραυματίες μεταξύ οπαδών της Ντιναμό και του Ερυθρού Αστέρα, καθώς οι Κροάτες οπαδοί είναι αδελφοποιημένοι με του Παναθηναϊκού, ενώ οι Σέρβοι με του Ολυμπιακού.

Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» παραμένουν τρεις φίλοι της Ένωσης, όλοι εκτός κινδύνου. Οι δύο νοσηλεύονται στην Νευροχειρουργική Κλινική (48 και 26 χρονών). Σε άλλη κλινική νοσηλεύεται ένας 47χρονος Έλληνας και αυτός θύμα ξυλοδαρμού. Ο μικρότερος εξ αυτών φέρει πολλαπλά αιματώματα στο κεφάλι.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.