Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο “τρελός” π. δικηγόρος που έβαλε εννέα πυρκαγιές – Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ στο σπίτι του

Συνελήφθη για τις εννέα φωτιές που εκδηλώθηκαν το πρωί στον Αυλώνα, ένας 45χρονος πρώην δικηγόρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, υπάρχουν τέσσερις μάρτυρες που είδαν το αυτοκίνητο του 45χρονου να κινείται στα σημεία των εμπρησμών και στη συνέχεια να εκδηλώνονται οι φωτιές.

Μάλιστα ένας βοσκός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον ύποπτο και έδωσε τα στοιχεία του στην αστυνομία αλλά και το όχημα που κινούνταν, ένα αγροτικό αυτοκίνητο χρώματος ασημί.

Οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν στο σπίτι του, δεν τον βρήκαν και εμφανίστηκε το μεσημέρι μόνος του στο Α.Τ Αυλώνα, όπου αρνήθηκε την κατηγορία και μάλιστα παρουσίασε άλλοθι.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με τις πυρκαγιές.

Ο 45χρονος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Από την άλλη, ελεύθερος αφέθηκε ένας άλλος 45χρονος που είχε προσαχθεί στον Αυλώνα, τον οποίο οι αρχές εντόπισαν έξω από το αυτοκίνητο του να παρατηρεί με κιάλια μια εστία φωτιάς στην περιοχή.

Επίσης ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο 31χρονοι που προσήχθησαν στο Μενίδι ως ύποπτοι για εμπρησμό.

Τι εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι του 45χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. φωτογραφίες από τα στοιχεία που εντοπίστηκαν σε έρευνα στο σπίτι του 45χρονου πρώην δικηγόρου, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, σήμερα, στον Αυλώνα. Όπως ανακοινώθηκε, στο σπίτι του βρέθηκαν προσανάματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., «εξακριβώθηκε πως ο ανωτέρω είχε θέσει φωτιά σε αρκετά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αυλώνα», ενώ «έχουν ταυτοποιηιθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειές του».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Η Ελληνική Αστυνομία, σε πλήρη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, συνδράμει καίρια στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών: δημιουργεί εκατοντάδες μπλόκα ελέγχου, εμποδίζει την πρόσβαση σε ορεινούς όγκους, κινητοποιεί πολύτιμες δυνάμεις, μεριμνά για τις εκκενώσεις και την ασφαλή απομάκρυνση κατοίκων και περιπολεί έξω από κατοικίες και επιχειρήσεις που είτε έχουν εκκενωθεί, είτε έχουν υποστεί ζημιές.

Στο πλαίσιο αυτού του πλαισίου δράσης, σήμερα, στην Πάρνηθα και στον Αυλώνα Αττικής -από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης επάλληλων εστιών φωτιάς- έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις που χτένισαν την περιοχή. Μόνο σήμερα πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές υπόπτων, εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.