Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο καιρός σήμερα

Καταιγίδες έρχονται σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση καιρού από το meteo για την Πέμπτη 23/8. Ωστόσο, οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές και θα έχουμε 40άρια. Αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo:

Τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά μετά το μεσημέρι. Yψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα. Τοπικά ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο. Υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά ορεινά. Υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών, ενώ στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στον Έβρο θα διατηρηθεί πολύ υψηλή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-38, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 18 έως 38-40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 38-40, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37-38 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 3-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35-36 βαθμούς.

Καιρός – Πού έρχονται μπόρες

Με βοριάδες έως 6 μποφόρ και αρκετές μπόρες οι επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Aιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 βαθμούς, έως 36 στα νησιά μας.

πηγή: ieidiseis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.