Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ιδού η ελληνοτουρκική “φιλία” : Παραβίαση του FIR Αθηνών από τουρκικά F-16 στο Αιγαίο

Η διακοπή των τουρκικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο, που ξεκίνησε μετά την επανεκκίνηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με αφορμή τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία, μετά από μία… «γκεστ» εμφάνιση τον Ιούλιο, έλαβε σήμερα, Δευτέρα, και επίσημα τέλος.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16  εισήλθε σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR  Αθηνών στην περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Στις 14 Ιουλίου η πρώτη παράβαση μετά από μήνες
Υπενθυμίζεται ότι και στις 14 Ιουλίου είχε καταγραφεί μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών από ζεύγος τουρκικών F-16 στην ίδια περιοχή, ενώ τελευταία φορά που τουρκικά F-16 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης ήταν στις 3 Φεβρουαρίου.

Επρόκειτο για δύο ζεύγη τουρκικών F-16  μαζί με ένα τουρκικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας  CN-235.

Τότε είχαν καταγραφεί 3 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που είχαν εξελιχθεί σε 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά στις περιοχές του  βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Τα ανωτέρω τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.