Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ένας εφοπλιστής για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η ανακοίνωση και 5ης υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αυτή του Στέφανου Κασσελάκη που τάραξε τα νερά της εσωκομματικής διαδικασίας 12 ημέρες πριν τις κάλπες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι 35 ετών, επιχειρηματίας και εφοπλιστής, δηλώνει αυτοδημιούργητος, με σπουδές στις ΗΠΑ και εθελοντική συμμετοχή στο στρατόπεδο Μπάιντεν, ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι ανήκει στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και έχει ήδη καταθέσει πλατφόρμα θέσεων για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε από το Μαρούσι για τις ΗΠΑ με την οικογένειά του σε ηλικία 14 ετών για να αρχίσει τα πάντα από την αρχή.

«Εξ αρχής δεν αισθανόμουν ξένη ψυχή τώρα δεν αισθάνομαι και ξένο σώμα».

Στην Αμερική πήρε υποτροφίες για το κολλέγιο και πλήρη υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Πανσυλβάνια και έκτοτε διέγραψε μια λαμπρή καριέρα στα χρηματοοικονομικά εργαζόμενος για πέντε χρόνια στη Goldman Sachs.

«Οι γονείς έπεσαν θύματα τότε του παραδικαστικού κυκλώματος στην Ελλάδα και στην ουσία έχασαν ό,τι είχαν δημιουργήσει τόσα χρόνια δουλειάς και η δικιά μου ζωή άλλαξε τελείως».

Στα 30 του χρόνια ιδρύει τη δική του ναυπλιακή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι και ως εφοπλιστής καταφέρνει να διαχειριστεί και να εξασφαλίσει για τους επενδυτές του κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων με την εταιρεία Swift Bulk.

Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, είναι μόλις 35 ετών επιχειρηματίας, τεχνοκράτης και μιλά άπταιστα 4 ξένες γλώσσες.

Θα είναι ο πέμπτος παίχτης στην κούρσα της διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη η υποψηφιότητά του έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωκομματικό σκηνικό αλλά ταυτόχρονα έχει αναθερμάνει και το ενδιαφέρον για την αλλαγή ηγεσίας στη μετά Τσίπρα εποχή.

Η εμφάνιση στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Στέφανος Κασσελάκης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον επέλεξε για το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Συνοδεύει τον Αλέξη Τσίπρα στις περιοδείες του και οργώνει την Ελλάδα στις δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Η παραίτηση Τσίπρα μετά την ήττα του Ιουνίου άλλαξε τα δεδομένα και ο Στέφανος Κασσελάκης άρχισε να αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα με περιοδείες και συνεχείς αναρτήσεις στα social media.

Πρώτος σταθμός ήταν η Ρόδος, όπου βρέθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Ιουλίου.

Η δημιουργία της πολιτικής πλατφόρμας του και η δημοσιοποίησή της ήταν το πρώτο σημάδι ότι σκέφτεται σοβαρά να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόσωπο όμως πίσω από τον εξ Αμερικής τεχνοκράτη ήταν ο Παύλος Πολάκης που τον ανακάλυψε μέσα από την ομάδα των δικηγόρων που στελέχωσαν τον τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δυο μιλούν με εγκωμιαστικά λόγια ο ένας για τη δουλειά του άλλου και όπως όλα δείχνουν η συμμετοχή του στον τομέα διαφάνειας έχει ασκήσει ήδη την επιρροή της στον τρόπο με τον οποίο απάντησε στην πρώτη επίθεση που δέχτηκε για την εφοπλιστική του δραστηριότητα.

«Ξεκίνησαν ήδη τον βρόμικο πόλεμο. Φοβούνται. Και καλά κάνουν και φοβούνται, διότι θα τους χαλάσουμε την πιάτσα. Εγώ δεν τους φοβάμαι. Από 14 ετών παλεύω μόνος μου, με τα δικά μου χέρια. Δεν τα λέρωσα ποτέ. Και ούτε θα τα λερώσω» έγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του.

Με pride… και σύμφωνο συμβίωσης
Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι gay και ποτέ δεν έκρυψε την ταυτότητά του. Έχει σχέση την οποία δεν έκρυψε και με τον σύντροφό του έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Θέλουν να αποκτήσουν παιδί και παραμονές των δεύτερων εκλογών θα αντιμετωπίσει με χαρακτηριστική ψυχραιμία τον υποψήφιο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, όταν εκείνος απέρριπτε το δικαίωμα στην οικογένεια για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Τι πρόβλημα έχετε με αυτή την αφίσα. Άρα εγώ δεν έχω δικαίωμα να έχω παιδί στη ζωή μου. Σωστά; Είναι η ζωή μου. Γιατί το φοβάστε τόσο πολύ. Σας έχει επηρεάσει προσωπικά, έχει επηρεάσει τη σχέση σας με τη σύζυγό σας; Γιατί να μην γίνει;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης τραβά τα βλέμματα πάνω του και ήδη τα επιτελεία των τεσσάρων υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τη στρατηγική τους για τις κάλπες της 10ης Σεπτεμβρίου με το δεύτερο γύρο στην κούρσα να θεωρείται για πολλούς στο ΣΥΡΙΖΑ δεδομένος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.