Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ξανά στην Ελλάδα ο Παύλος Γλύξμπουργκ: Ο λόγος που επισκέφτηκε την Αρχαία Ολυμπία

Ολοένα και αυξάνονται οι επισκέψεις του Παύλου Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα.

Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας βρέθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και φωτογραφήθηκε με τον Ισίδωρο Κούβελο.

Ο λόγος που ο Παύλος ταξίδεψε στην Αρχαία Ολυμπία είναι εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του ο Ανδρέας Μέγκος.

“Ξεκίνησαν στην Αρχαία Ολυμπία οι εργασίες του 12ου Συμποσίου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, παρουσία του Διαδόχου Παύλου στην τελετή έναρξης της σημαντικής διοργάνωσης που φιλοξενείται στον ιστορικό χώρο που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το συμπόσιο θα διαρκέσει μέχρι αύριο Παρασκευή 14/07/2023, με ομιλητές διεθνούς εμβέλειας ακαδημαϊκές προσωπικότητες.

Το συμπόσιο, που διοργανώνεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών των ΗΠΑ και της Ελλάδας, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει ως τίτλο τις αθλήτριες, τον γυναικείο δηλαδή, αθλητισμό και την εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομάδα ακαδημαϊκών από διάφορα μέρη του κόσμου, φοιτητών και φοιτητριών από την Ελλάδα και την Κύπρο συζητούν καθ’ όλη τη διάρκεια του συμποσίου για τον ρόλο της γυναίκας στον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και για την εξέλιξη.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.