Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στις 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε η συμβιβαστική πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε η εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του νέου αρχηγού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ενώ αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα στην Κεντρική Επιτροπή πραγματοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εκπροσώπων όλων των πλευρών, καθώς των γραμματέων του κόμματος (Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης) και της αντιπροέδρου της Βουλής, Όλγας Γεροβασιλή.

Στόχος αυτών των διαπραγματεύσεων ήταν το να μην κατατεθεί δεύτερη πρόταση για τον Νοέμβριο (Σπίρτζης, Πολάκης, Τεμπονέρας), από τα στελέχη εκείνα που διαφωνούν ανοιχτά με το χρονοδιάγραμμα που είχε αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία, αλλά και για να ικανοποιήσει όλους τους υποψήφιους για την ηγεσία.

Στόχος παραμένει στις 17 Σεπτεμβρίου, στη ΔΕΘ, να κάνει την πρώτη του παρουσία ο νέος πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία επί των προτάσεων, υπήρξαν φωνές και ένταση. Η ψηφοφορία έγινε με ανάταση χειρός και φάνηκε να περνάει εύκολα η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας. Σε αυτό το σημείο υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και φωνές, που ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.