Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σπείρα εξαπατούσε πλούσιους με «κέρδη» πάνω από 600.000 ευρώ

Μια καλοστημένη απάτη είχε στήσει σπείρα που υποσχόταν φθηνά αυτοκίνητα και ηλεκτρονικές συσκευές σε πλούσιους αποκομίζοντας οικονομικό όφελος που ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει έναν 53χρονο στην Πετρούπολη, μέλος της συμμορίας, σε βάρος του οποίου του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 7 ετών και 4 μηνών.

 

Ειδικότερα, ο 53χρονος από άλλους τέσσερις συγκατηγορούμενους προσέγγιζαν πρόσωπα οικονομικής επιφάνειας με ευρύ κοινωνικό κύκλο και ισχυρίζονταν ότι είχαν στενές διασυνδέσεις με αρμόδιους υπαλλήλους που διαχειρίζονται την πώληση κατασχεμένων από τραπεζικά ιδρύματα αυτοκινήτων και ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών.

Οι γνωριμίες

Ακολούθως, τους έπειθαν ότι είχαν τη δυνατότητα λόγω των ανωτέρω γνωριμιών, να τους εξασφαλίσουν τη διάθεση των ανωτέρω κατασχεμένων σε προνομιακές τιμές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα αρχικά πρόσωπα που προσέγγιζαν, δεν τύγχαναν θύματα οικονομικής εξαπάτησης από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, καθώς στόχος αποτελούσε η εκμετάλλευση των προσώπων που ευρύτερου κοινωνικού τους δικτύου.

 

Πώς παρέσυραν τα θύματα

Τα αρχικά πρόσωπα που παραλάμβαναν τα συμφωνηθέντα οχήματα ή συσκευές από τα μέλη της ομάδας, στη συνέχεια μετέδιδαν την είδηση της προνομιούχας συναλλαγής στον κύκλο τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ευρύ δίκτυο «πελατών», οι οποίοι βασιζόμενοι στην φερεγγυότητα των προαναφερθέντων προσώπων, προέβαιναν στην κατάθεση χρηματικών ποσών στους κατηγορουμένους για παραλαβή οχημάτων ή συσκευών σε προνομιακή τιμή.

Κατά αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες «παρέσυραν» ο ένας τον άλλο στο κλίμα εμπιστοσύνης που είχε καλλιεργηθεί προς όφελος της εγκληματικής ομάδας που αποκόμιζε πολλαπλάσια κέρδη με αυτήν την μαεστρικά σχεδιασμένη εγκληματική δραστηριότητα.

Πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ

Η εγκληματική ομάδα εξαπάτησε 39 πρόσωπα και 5 εταιρείες, ενώ το παράνομο όφελος τους υπερβαίνει τις 622.900 ευρώ.

Η εγκληματική τους δραστηριότητα έπαυσε μετά την εξιχνίαση της δράσης τους από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από την ανωτέρω υπηρεσία υποβλήθηκε δικογραφία αρχές Ιουλίου σε βάρος πέντε ταυτοποιημένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης για αντιποίηση και απάτες κατ’ εξακολούθηση, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.