Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Σκληρό ροκ» από το ΠΑΣΟΚ με φόντο τις φωτιές: «Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές»

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη από τα καμένα μόνο τυχαία δεν είναι. Στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παίξουν… επίθεση αναφορικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών ειδικά μετά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη και Κικίλια ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα. «Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές», τονίζουν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπου μόλις και η τελευταία εστία στην χώρα σβήσει θα αναζητήσουν ευθύνες, για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η κάηκαν σπίτια και η χώρα βρέθηκε στο έλεος της πυρκαγιάς.

 

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν από καιρό επισημάνει ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και ενώ η κυβέρνηση όφειλε να είναι προετοιμασμένη πάλι πιάστηκε στον ύπνο. «Αν σήμερα δεν πάρουμε πρωτοβουλίες για τη Κλιματική Αλλαγή, με κόστος και συγκρούσεις με τα συμφέροντα που αντιδρούν, θα το πληρώσουν μετά από 10-20 χρόνια οι επόμενες γενιές», έλεγε από το 2021 ως ευρωβουλευτής τότε του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας μάλιστα τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με την αύξηση στις φυσικές καταστροφές.

 

Fast forward στο… σήμερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις καμένες εκτάσεις στο δήμο Σαρωνικού σημείωσε με νόημα ότι «αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχει χρέος να πάρει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης -και ιδιαίτερα τον καθαρισμό των δασών-, με οργανογράμματα τα οποία ξεκαθαρίζουν τις αρμοδιότητες μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους και, βέβαια, σχέδια πολιτικής προστασίας βάσει βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών».

 

Σύμφωνα με τον ίδιο η πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει την ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον αγώνα που δίνουν τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τους συναδέλφους τους πυροσβέστες από ευρωπαϊκά κράτη, που μέσω του μηχανισμού ευρωπαϊκής προστασίας, ήρθαν να συνδράμουν. Υπενθυμίζεται ότι τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνόδευαν ο Βουλευτής Αν. Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χάλαρης και τοπικά στελέχη.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.