Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες»: Η δήλωσή Κ.Μητσοτάκης που «κόπηκε» από τα δελτία ειδήσεων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέδρευσε στις 11:00 το πρωί της Τρίτης (25/7) στο υπουργικό συμβούλιο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γνωστό αφήγημα της κυβέρνησης, ότι δεν υπήρχε νεκρός από τη φωτιά, ένα αφήγημα που «πήγε περίπατο». 

Η δήλωση που δόθηκε στην δημοσιότητα και προβλήθηκε εκτενώς στα μεσημεριανά δελτία, περιείχε μία φράση η οποία εξαφανίστηκε έπειτα από την τραγωδία με το Καναντέρ, αλλά και τον τραγικό θάνατο του κτηνοτρόφου που απανθρακώθηκε στην Εύβοια.

Η φράση ήταν η ακόλουθη: «Στην αναμέτρηση αυτή είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες».

Η συγκεκριμένη φράση κόπηκε από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, στο απόσπασμα που προβλήθηκε στα πλαίσια του ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στο υπουργικό συμβούλιο.

Για πόλεμο μίλησε ξανά ο Μητσοτάκης

Πιστός σε μια ρητορική που παρουσιάζει τη φωτιά ως ένα ανυπέρβλητο φυσικό φαινόμενο, ώστε να μειώσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του, ήταν κατά τη δήλωσή του για τον χαμό των δύο πιλότων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε μεν τα θύματα ήρωες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.