Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ποιοι και πότε θα λάβουν το νέο Market Pass

Με τα ίδια κριτήρια αλλά με βάση τα εισοδήματα που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις οι οποίες υποβάλλονται έως τα τέλη Ιουλίου θα λάβουν το market pass τα νοικοκυριά τα οποία παρά τη μείωση του πληθωρισμού βλέπουν τις τιμές των ειδών διατροφή και πρώτης ανάγκης να παραμένουν στα ύψη. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η πρώτη δόση του market pass θα καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Για να λάβουν την οικονομική ενίσχυση τα νοικοκυριά θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλλουν τη φορολογική δήλωση και να γνωρίζουν τα εξής:

  1. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα δηλαδή έως 16.000 ευρώ για τον άγαμο, έως 24.000 ευρώ για τον έγγαμο προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο. Η αξία συνολικής ακίνητης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για άγαμο και τα 400.000 ευρώ για έγγαμο.
  2. Η ενίσχυση μέσω χρεωστικής κάρτας κυμαίνεται από 22 έως 100 ευρώ το μήνα δηλαδή από 66 έως 300 ευρώ για τους τρεις μήνες της παράτασης δηλαδή παραμένει στα ίδια επίπεδα με τον πρώτο κύκλο. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λάβει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.
  3. Οι παλαιοί δικαιούχοι του market pass αλλά και όσοι υπέβαλλαν αίτηση και απορρίφθηκαν δεν χρειάζεται να υποβάλουν νέα αίτηση. Η διασταύρωση των εισοδημάτων τους θα πραγματοποιηθεί μέσω της ΑΑΔΕ και θα διαπιστωθεί αυτομάτως εάν δικαιούνται να λάβουν ξανά την επιδότηση. Όσοι είχαν αύξηση στα εισοδήματά τους πάνω από τα υφιστάμενα εισοδηματικά κριτήρια δεν θα δικαιούνται market pass.
  4. Αίτηση θα πρέπει να υποβάλουν όσοι δεν είχαν υποβάλλει για διάφορους λόγους κατά τον πρώτο κύκλο του market pass.
  5. Η πλατφόρμα θα ανοίξει έως τις αρχές Αυγούστου.
  6. Θα καταβληθεί προσπάθεια η πρώτη δόση να δοθεί έως τα τέλη Αυγούστου. Σε διαφορετική περίπτωση θα χορηγηθεί διπλή δόση τον Σεπτέμβριο.
  7. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.