Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Οργιάζει η παιδική πορνογραφία – Έρευνες και στην Πάτρα

Με την κωδική ονομασία «Συγκοινωνούντα Δοχεία» διεξήχθη στην Ελλάδα η μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα για παιδική πορνογραφία και revenge porn μέσω Διαδικτύου.

Η έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και εντοπίστηκαν χρήστες των social media να διακινούν πορνογραφικό υλικό. Έγιναν 32 ταυτοποιήσεις – μεταξύ αυτών κι ένας αλλοδαπός – και όλοι όσοι βρίσκονται ανάμεσα στους δράστες είναι από 14-23 ετών, φοιτητές και μαθητές Λυκείου, καθώς και δύο άνεργοι, ενώ από την έως τώρα έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 40 θύματα, ανήλικοι και ενήλικες.

Πιο αναλυτικά, η αστυνομία ταυτοποίησε 30 ανήλικα θύματα, από 13 έως 17 ετών, αλλά και ακόμη 10 άτομα, τα οποία ήταν γυναίκες – θύματα εκδικητικής πορνογραφίας.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν την πράξη τους, με κάποιους μάλιστα να λένε στην αστυνομία πως το έκαναν «χωρίς να το σκεφτούν», άλλοι με σκοπό να «βγάζουν το χαρτζιλίκι τους», ενώ ένας είπε ότι το έκανε γιατί το βρήκε ενδιαφέρον.

Εισέπρατταν από 5-35 ευρώ από κάθε παιδόφιλο που έκανε εγγραφή στο κανάλι τους, που περιείχε το πορνογραφικό υλικό. Το επίμαχο υλικό εμπλουτιζόταν και ανανεωνόταν σε τακτική βάση, ώστε να είναι δυνατή η διαρκής αγοραπωλησία και ανταλλαγή ταυτόχρονα σε όλους τους διακομιστές.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση ανήλικου από την Πελοπόννησο που γνώρισε άλλον ανήλικο από τα Δωδεκάνησα και άρχισαν να ανταλλάσσουν πορνογραφικό υλικό που στη συνέχεια πουλούσαν στα κανάλια τους.

Ο ανήλικος από την Πελοπόννησο φέρεται να παραδέχτηκε ότι διακίνησε περίπου 50-60 φωτογραφίες έναντι 5 ευρώ, ενώ ο ανήλικος από τα Δωδεκάνησα φέρεται να παραδέχτηκε ότι διακίνησε περίπου 300 φωτογραφίες. Η γνωριμία των δύο ανηλίκων έγινε -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μέσω βιντεοπαιχνιδιού.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας, πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χαλκιδική, Δράμα, Κομοτηνή, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Βόλο, Φάρσαλα, Αλιβέρι, Θήβα και Ρόδο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.