Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Όνειρο θερινής νυκτός οι διακοπές του Έλληνα στα νησιά

Τους χερσαίους προορισμούς προτιμούν οι πολίτες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η Πελοπόννησος έχει την τιμητική της καθώς και η Βόρεια Ελλάδα, με τον κόσμο να προτιμά τα ΚΤΕΛ και τους προορισμούς που μπορούν να πάνε οδικά.

Όπως αναφέρει στο Open και την εκπομπή Ανοιχτή Επικοινωνία η κυρία Αλιφράγκη, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου:

«Πλέον ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός, είναι και λίγο θυμωμένος με όλες αυτές τις αυξήσεις και όλη την πίεση που έχει δεχτεί και έχουν ανέβει πολύ τα χερσαία ταξίδια. Με το αυτοκίνητό τους θέλουν να πάνε πιο κοντά ή και πιο μακριά, προς Χαλκιδική. Προσπαθούν σε ένα μεγάλο ποσοστό να πάνε και σε κοντινούς προορισμούς, όπως είναι η Εύβοια και η Καλαμάτα, η Πελοπόννησος. Επίσης, έχουν μειωθεί οι διανυκτερεύσεις. Εκεί που θα ζητάγανε 10 νύκτες ή δύο εβδομάδες, θέλουν να πάνε για λίγο ενώ προτιμούν να πάνε και ένα ταξίδι στο εξωτερικό γιατί πάνω κάτω είναι τα ίδια κόστη ή και πιο οικονομικά. Επίσης, οι Έλληνες φοβούνται τι θα συναντήσουν στους προορισμούς. Δεν διαλέξουν όλοι all inclusive σε ένα ξενοδοχείο, θέλουν να περιηγηθούν, να πάνε στα ταβερνάκια. Θέλουν να δουν και τιμές από άλλους τουρίστες, από τα social media, από τους influencer. Φοβούνται για το τι θα χαλάσουν».

 

Σε ερώτηση για το πώς έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν η ίδια αναφέρει: «Είχαμε μείωση και από τη Γερμανία κυρίως γιατί είχαν κάνει περισσότερες κρατήσεις πέρυσι από ότι άντεχε η αγορά, οπότε λίγο τις ισορρόπησαν. Ο Ιούνιος δεν ξεκίνησε καλά. Είχαμε καλά νούμερα τον Μάιο γιατί είχαμε τα γκρουπ και events αλλά έκανε κοιλιά τον Ιούνιο. Σε σχέση με πέρυσι ήταν καλύτερος ο Μάιος, ο Ιούνιος ανησυχεί γιατί είχαμε και εμείς μια υπεραισιοδοξία πως θα γεμίσουνε τα πάντα και όσο προχωρά το καλοκαίρι βλέπουμε πως είναι πιο διστακτοί και από το εξωτερικό».

Ενδεικτικά, αναφέρει πως μια οικογένεια με 2 παιδιά στα Σύβοτα, έναν δημοφιλή προορισμό για παράδειγμα θα πληρώσει 120-150 ευρώ το δωμάτιο.

Όσον αφορά τους προορισμούς που έχουν πάρει τα πάνω τους είναι: η Πιερία προς τον Όλυμπο, η Κόνιτσα, οι περιοχές γύρω από τα Ιωάννινα.

Όπως σημειώνει η κυρία Αλιφράγκη και τα καλά ξενοδοχεία δεν έχουν ρίξει τις τιμές.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.