Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μετανιωμένος ο τουρίστας που χάραξε το όνομά του στο Κολοσσαίο

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Άγγλος Ιβάν Ντιμιτρόφ που βρέθηκε ως τουρίστας στη Ρώμη και τράβηξε πάνω του την παγκόσμια προσοχή όταν εντοπίστηκε να βεβηλώνει τοίχο του Κολοσσαίου.

Ο 27χρονος γυμναστής, Ιβάν Ντιμιτρόφ που ζει στο Μπρίστολ, έγραψε μια επιστολή συγγνώμης στον δήμαρχο της Ρώμης, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, σύμφωνα με τον Guardian, αφού φέρεται να χάραξε τα ονόματα του ίδιου και της φίλης του σε εσωτερικό τοίχο του Κολοσσαίου, ηλικίας 2.000 ετών με ένα κλειδί.

Στην επιστολή, ο Ντιμιτρόφ, ο οποίος εντοπίστηκε από την ιταλική αστυνομία στην Αγγλία μετά από πενθήμερη έρευνα, έγραψε ότι μόλις τώρα συνειδητοποίησε “τη σοβαρότητα της πράξης που διέπραξε” ενώ παράλληλα δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ηλικία του αρχαίου μνημείου.

“Μέσω αυτών των γραμμών θα ήθελα να απευθύνω την ειλικρινή συγγνώμη μου στους Ιταλούς και σε ολόκληρο τον κόσμο για τη ζημιά που προκλήθηκε σε ένα περιουσιακό στοιχείο που, στην πραγματικότητα, αποτελεί κληρονομιά όλης της ανθρωπότητας”, πρόσθεσε στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Il Messaggero την Τετάρτη (5/7).

Ο Ντιμιτρόφ, ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύ πρόστιμο και πιθανή ποινή φυλάκισης, επαίνεσε όσους “φυλάσσουν την ανεκτίμητη ιστορική και καλλιτεχνική αξία του Κολοσσαίου με αφοσίωση, φροντίδα και θυσίες“, πριν προσθέσει: Με βαθιά ντροπή, μόνο μετά από αυτό που δυστυχώς συνέβη, έμαθα για την αρχαιότητα του μνημείου“.

Το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, που ολοκληρώθηκε υπό τον αυτοκράτορα Τίτο το 80 μ.Χ., είναι ο χώρος όπου μονομάχοι αγωνίζονταν μεταξύ τους και με άγρια ζώα σε άγριες μάχες που παρακολουθούσαν χιλιάδες θεατές.

Ο Ντιμιτρόφ, φορώντας ένα μπλε λουλουδάτο πουκάμισο, φέρεται να βιντεοσκοπήθηκε από έναν θεατή να χαράζει το “Ivan + Hayley 23” στον τοίχο του μνημείου.

Το βίντεο της σκηνής, με τίτλο “Μ@@κας τουρίστας χαράζει το όνομά του στο Κολοσσαίο της Ρώμης”, ανέβηκε στο YouTube πριν κοινοποιηθεί ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδοποιώντας την αστυνομία για το περιστατικό και προκαλώντας ευρεία καταδίκη.

Ο Ντιμιτρόφ ερευνάται για καταστροφή αγαθού πολιτιστικής κληρονομιάς και, αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει πρόστιμο από 2.500 έως 15.000 ευρώ, καθώς και ποινή φυλάκισης από δύο έως πέντε χρόνια. Η φίλη του, η Χέιλι, δεν βρίσκεται υπό έρευνα, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί “συνεργός”, ανέφεραν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης

Πηγή:news247.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.