Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κλείνει γνωστή τράπεζα στην Ελλάδα από 28/7: Τι θα γίνει με τους πελάτες της

Ποια γνωστή τράπεζα κλείνει στην Ελλάδα και τι θα γίνει με τους πελάτες της;

Στην Παγκρήτια Τράπεζα θα περάσει την Παρασκευή 28/7 μετά το τέλος της ημέρας το υποκατάστημα της HSBC Ελλάδος, στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει ήδη υπογραφεί.

Ο λόγος γίνεται για το ελληνικό υποκατάστημα του βρετανικού ομίλου, που περιλαμβάνει το δίκτυο των κατααστημάτων, τις καταθέσεις, τις επενδύσεις και τα δανειακά προϊόντα.

Όλα τα στοιχεία αυτά θα μεταβιβαστούν στην Παγκρήτια Τράπεζα την ερχόμενη Παρασκευή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες της HSBC θα γίνουν αυτόματα πελάτες της Παγκρήτιας.

Τι πρέπει να γνωρίζουν

Για τους πελάτες της HSBC θα ισχύουν τα εξής:

– Λογαριασμοί

Οι λογαριασμοί καταθέσεών σας θα αποκτήσουν νέο αριθμό και IBAN κατά τη μεταφορά τους στην Παγκρήτια Τράπεζα. Τα νέα στοιχεία του λογαριασμού σας θα σας γνωστοποιηθούν εγκαίρως. Ο αριθμός του δανείου σας θα παραμείνει ο ίδιος.

Λογικά έχετε ήδη λάβει τη σχετική επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση που έχετε δηλώσει στην τράπεζα για να παραλαμβάνετε την κατάσταση λογαριασμού (statement).

– Κάρτες

Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες εκδόσεως της HSBC θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και οι συναλλαγές τους θα πραγματοποιούνται κανονικά.

Σταδιακά, ωστόσο θα αντικατασταθούν από κάρτες εκδόσεως της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας της κάρτας σας (PIN) θα παραμείνει ο ίδιος τόσο για τις πιστωτικές όσο και για τις χρεωστικές κάρτες.

Ωστόσο, η διαδικασία ταυτοποίησης κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτα θα αλλάξει.

Κατά την πρώτη σας συναλλαγή θα σας εξηγηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης αναλυτικά (3D Secure).

Ειδικότερα, θα έχετε τη δυνατότητα ταυτοποίησης με push notifications κατά την εκτέλεση ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτα.

Για τον σκοπό αυτό θα πρέπει να εγγράψετε την συσκευή σας στο mobile banking της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Παγκρήτιας Τράπεζας

– ATM

Σε κάθε περίπτωση θα έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε αναλήψεις μετρητών από τους λογαριασμούς σας μέσω του δικτύου ΑΤΜ της Alpha Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας χωρίς έξοδα.

Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης καταθέσεων και πληρωμής της πιστωτικής σας κάρτας στα ΑΤΜ της Παγκρήτιας.

– Καταθέσεις σε ξένο νόμισμα

Οι λογαριασμοί σας σε Ξένο Νόμισμα θα μεταφερθούν με τους ίδιους όρους στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Το ίδιο θα γίνει και με την προθεσμιακή σας κατάθεση, η οποία θα μεταφερθεί στην Παγκρήτια με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις ως ισχύουν κατά την ημερομηνία μεταβίβασης.

Θα έχετε τη δυνατότητα να προβείτε σε ανανέωση της Προθεσμιακής σας Κατάθεσης με ένα προϊόν της επιλογής σας από αυτά που προσφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα.

– Δάνεια

Όλοι οι τύποι δανείων θα μεταφερθούν στην Παγκρήτια Τράπεζα με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις ως ισχύουν κατά την Ημερομηνία Μεταβίβασης.

– Ασφαλιστικά

Όλα τα ασφαλιστικά πρόγραμματα της Allianz θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται είτε από το κατάστημα είτε από την ασφαλιστικη εταιρεία, αναλόγως του αιτήματος.

Όσον αφορά στα ασφαλιστικά προϊόντα, θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται μέσω των καταστημάτων της τράπεζας όπως σήμερα.

– Διεθνή

Οι λογαριασμοί καταθέσεων και επενδύσεων της HSBC που τηρούνται στο εξωτερικό δε θα μεταφερθούν στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Ως εκ τούτου, δεν θα έχετε πρόσβαση σε αυτούς μέσω της Παγκρήτιας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Call center της HSBC στην χώρα που έχετε λογαριασμό και τον σύμβουλο σας εκεί.

– Επενδύσεις

Δεν θα υπάρξει καμμία απολύτως αλλαγή στα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, δηλ. θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στα ίδια προϊόντα, επενδυτικούς οίκους και νομίσματα, μέσω της υπηρεσίας Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού (υπηρεσία επενδυτικής συμβουλευτικής) που σας παρέχεται και σήμερα.

Το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο δεν θα επηρεαστεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο.

Θα συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στις ίδιες δυνατότητες επισκόπησης του χαρτοφυλακίου σας, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών μέσω των Υπευθύνων Εξυπηρέτησης της Παγκρήτιας Τράπεζας και των προσωπικών σας συμβούλων.

Η παροχή επενδυτικών συμβουλών θα εξακολουθήσει να παρέχεται από την Παγκρήτια Τράπεζα σε όλα τα πρώην Καταστήματα της HSBC.

– Πελάτες Premier

Η κατηγορία πελάτη στην οποία ανήκετε θα παραμείνει η ίδια και θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε αναβαθμισμένα προνόμια.

– Τηλεφωνικό κέντρο

Όλοι οι αριθμοί τηλεφωνικού κέντρου θα παραμείνουν, οι ίδιοι ενώ το ωράριο εξυπηρέτησης θα επεκταθεί σε 24ωρη βάση καθημερινά.

– Online banking

Οι υπηρεσίες Global View και Global Transfers για τους Ελληνικούς καταθετικούς λογαριασμούς δεν θα υποστηρίζονται από την Παγκρήτια Τράπεζα.

Θα μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε πρόσβαση στους λογαριασμούς καταθέσεων της HSBC που τηρούνται στο εξωτερικό και στις υπηρεσίες Global View και Global Transfers από το HSBC Online banking στις χώρες που τηρείτε τους λογαριασμούς.

Θα λάβετε από την Παγκρήτια Τράπεζα email με οδηγίες αναφορικά με την πρώτη σύνδεσή σας στην υπηρεσία E-Banking της Παγκρήτιας.

Εν συνεχεία θα έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε το όνομα χρήστη και τον προσωπικό σας κωδικό.

– Εξυπηρέτηση πελατών

Θα εξακολουθήσετε να εξυπηρετείστε από το ίδιο Κατάστημα και τον ίδιο Υπεύθυνο εξυπηρέτησής σας.

– Πάγιες & άμεσης χρέωσης εντολές

Όλοι οι τρόποι πληρωμής θα εξακολουθήσουν να είναι σε ισχύ χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια από πλευράς σας, εκτός από τις άμεσες χρεώσεις του εξωτερικού όπου θα χρειαστεί να ενημερώσετε την εντολή με το IBAN της Παγκρήτιας τράπεζας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.