Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Καύσωνας προ των πυλών στη Δυτική Ελλάδα – Πρώτα όμως καταιγίδες

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από το πρώτο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την Πάτρα και συνολικά τη Δυτική Ελλάδα, όμως μέχρι τότε σήμερα και αύριο αναμένεται κακοκαιρία με βροχές, αστραπές και κεραυνούς.

Ο προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος είχε αναφέρει  ότι το δεύτερο ήμισυ του καλοκαιριού θα είναι πιο θερμό σε σχέση με το πρώτο μισό.

«Μετά από έναν ασυνήθιστο βροχερό Ιούνιο και η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και η θερμοκρασία θα είναι λίγο πιο πάνω από τις κανονικές τιμές. Ωστόσο, για τη Δυτική Ελλάδα σήμερα και αύριο θα σημειωθούν φαινόμενα και από την Πέμπτη θα περιοριστεί η αστάθεια και θα επιμείνει στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα» δήλωσε συγκεκριμένα και εξήγησε για τον καιρό των επόμενων ημερών:

Πιο αναλυτικά, εστιάζοντας για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα για την Αχαΐα, θα έχουμε αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα της Τρίτης με πιθανότητα τοπικών βροχοπτώσεων και θα συνοδεύονται προς το τέλος της ημέρας μεμονωμένες αστραπές και κεραυνοί.

Την Τετάρτη, η αστάθεια θα έχει τη μεγίστη ένταση για την περιοχή μας και κυρίως μετά το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες που θα συνοδεύονται από τοπικές καταιγίδες. Το κύριο χαρακτηριστικό της αυριανής ημέρας είναι πως θα συνοδεύονται από μεγάλη πυκνότητα σε σχέση με σήμερα αστραπών και κεραυνών με πιθανά τοπικά μπουρίνια. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας από την Πέμπτη 13 Ιουλίου και προς το τέλος της ίδιας, έρχονται «40άρια». Από τις 16-17 Ιουλίου θα κάνει την εμφάνισή του ο πρώτος καύσωνας στη Δυτική Ελλάδα με βόρειους ανέμους και θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς. Στα ηπειρωτικά Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Πάτρα στο εσωτερικό ακόμα και 42 βαθμούς, ενώ τοπικά μπορεί να φτάσει και στους 44 βαθμούς.

Το πρώτο κύμα καύσωνα ειδικότερα στη Δυτική Ελλάδα πολύ πιθανό θα συνδυαστεί με ενισχυμένους βοριάδες. Ο λεγόμενος λίβας θα φτάνει στα 4-6 μποφόρ και θα αυξήσει τον κίνδυνο των πυρκαγιών.

Πηγή:flamis.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.