Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κ.Βελόπουλος: «Για τις ανεμογεννήτριες οι φωτιές στα Δερβενοχώρια

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος ισχυρίστηκε ότι οι φωτιές που κατέκαψαν τα Δερβενοχώρια την προηγούμενη εβδομάδα μπήκαν για τις ανεμογεννήτριες. 

Ο Κ.Βελόπουλος βάσισε τον ισχυρισμό του στην επίσημη σύμβαση από την ΡΑΕ για αιολικά πάρκα στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος εξέφρασε από το βήμα της Βουλής την άποψη ότι οι πολίτες τα έχουν βάλει με την κυβέρνηση αλλά και με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που «επιχειρούν να συγκαλύψουν» την «τραγωδία που υφίσταται η χώρα με τις πυρκαγιές».

«Αν είναι δυνατόν να λέτε καίγονται πόλεις και σπίτια, την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν αγώνα με τις φλόγες;» απάντησε με τη σειρά του ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Εδώ και ένα δεκαήμερο η Ελλάδα καίγεται», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και στη συνέχεια διάβασε αναρτήσεις πολιτών «για να καταλάβουμε τι αναντιστοιχία έχει η κυβέρνηση με τους πολίτες». Ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι κυβέρνησε τέσσερα χρόνια και η λέξη «ευθύνη» δεν υπάρχει στο λεξικό της.

«Τέσσερα χρόνια κυβέρνησαν, τέσσερα χρόνια η λέξη “ευθύνη”, πολιτική, αστική, ποινική δεν υπάρχει», σημείωσε. «Ότι είστε ανίκανοι το ξέραμε, το ότι καταστρέφεται τη χώρα και γίνεστε όλο και περισσότερο επικίνδυνοι δεν το ξέραμε», υποστήριξε τονίζοντας ότι «καίγονται σπίτια, δάση, βουνά, χωράφια, περιουσίες και άνθρωποι». «Δεν φταίει κανένας για όλα αυτά;», αναρωτήθηκε και ζήτησε από τον πρωθυπουργό την άμεση παραίτηση των υπευθύνων.

Ακολούθως, ο κ. Βελόπουλος, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είπε ότι η κυβέρνηση εισήγαγε μία τροπολογία με την οποία «ιδιωτικοποιείται το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει ξεχάσει την Κύπρο. «Δυστυχώς η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την ανοχή των κομμάτων εντός του Κοινοβουλίου», συμπλήρωσε.

Στον κ. Βελόπουλο απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έκανε λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

«Ποιος λέει ότι ξεχάσαμε την Κύπρο; Είναι η μοναδική κυβέρνηση αυτήν τη στιγμή, μετά από δεκαετίες, την προηγούμενη τετραετία, εξοπλίσαμε και θωρακίσαμε τη χώρα με έναν πρωτοφανή τρόπο, με αποτέλεσμα η ισορροπία δυνάμεων να γέρνει υπέρ της Ελλάδας», επεσήμανε ο υπουργός Υγείας. Αναφερόμενος στις πυρκαγιές, ρώτησε τον κ. Βελόπουλο «αν είναι δυνατόν, να λέτε καίγονται πόλεις και σπίτια την ώρα που οι πυροσβέστες δίνουν αγώνα με τις φλόγες. Το να δυσφημούμε τη χώρα, από αυτό το βήμα, ότι η χώρα αυτή είναι η πιο ευάλωτη στις πυρκαγιές και τις καταστροφές, αυτό νομίζω δεν ανταποκρίνεται στη διαδικασία που όλοι υπηρετούμε εδώ μέσα», κατέληξε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Δυστυχώς κ. υπουργέ είστε πάλι αδιάβαστος», ανέφερε πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, λαμβάνοντας αμέσως μετά τον λόγο. «Είπατε ότι δεν ξεχνάτε την Κύπρο. Εγώ δεν λέω ότι την ξεχνάτε εσείς. Λέω, όμως, ότι ΑΟΖ με την Κύπρο δεν κάνατε ακόμα. Λέω ότι έχετε σπάσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα εδώ και περίπου δέκα χρόνια. Εσείς ψηφίσατε ως κυβέρνηση Τούρκο υποψήφιο για διευθυντή στον διεθνή οργανισμό Ναυτιλίας. Μιας και μιλάτε για διαστρέβλωση της αλήθειας», υπογράμμισε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.