Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Προ των πυλών η παράταση

Οι χαμηλές ταχύτητες που καταγράφονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέρνουν πιο κοντά την παράταση της προθεσμίας η οποία λήγει σε 17 ημέρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών έχει αποφασιστεί η παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων των επιχειρήσεων ενώ ανοιχτό παραμένει ακόμα το θέμα της παράτασης για τα φυσικά πρόσωπα.

Πάντως οι φορολογούμενοι δεν βιάζονται να υποβάλουν τη δήλωσή τους καθώς μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 4.550.614 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 6,5 εκατ. δηλαδή υπολείπονται περίπου 2 εκ. δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έχει απευθύνει έκκληση στους παλιούς και νέους δικαιούχους του market pass να σπεύσουν να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι το τέλος Ιουλίου προκειμένου να τρέξει πιο γρήγορα η αξιολόγηση τους για να λάβουν τα ποσά της ενίσχυσης.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία της ΑΑΔΕ από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων σχεδόν 7 στους 10 φορολογούμενους δεν πληρώνουν έξτρα φόρο και από αυτούς ένας στους τέσσερις έχει επιστροφή φόρου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.