Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρχεται τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων της τροχαίας

Τέλος μπαίνει στο σβήσιμο των κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις. Τα τηλέφωνα και τα «ρουσφέτια» για να γλιτώσουν τα πρόστιμα όσοι οδηγοί καταπατούν τον ΚΟΚ, σε λίγο καιρό δεν θα έχουν ισχύ. Ο λόγος; Η ψηφιοποίηση των συγκεκριμένων διαδικασιών ώστε κάθε κλήση που θα κόβεται να περνά ηλεκτρονικά και να μην μπορεί κάποιον να παρέμβει όπως γίνεται μέχρι σήμερα όπου τα «ροζ χαρτάκια» των κλήσεων μπορεί και να μην ισχύουν αν έχεις… μέσον.

Ο νέος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, αναλύοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτει αναφέρει:

  • Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Προωθείται η κύρωση ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, με όραμα εναρμονισμένο προς τις στρατηγικές και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ο.Η.Ε., και με κεντρικό στόχο τη μείωση των ατυχημάτων κατά 30% ως το 2025 και κατά 50% ως το 2030.
  • Το Στρατηγικό Σχέδιο περιλαμβάνει 44 δράσεις και 200 μέτρα οδικής ασφάλειας, μεταξύ άλλων:
  • τη σύσταση Εθνικού Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας,
  • την υλοποίηση Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής Οδικής Ασφάλειας,
  • την ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Παραβάσεων για την ψηφιακή καταγραφή των οδικών παραβάσεων

Ολες οι παραβάσεις θα καταγράφονται ψηφιακά και την ώρα που θα «κόβεται» η κλήση θα στέλνεται σε ειδική πλατφόρμα όπου δεν μπορεί κάποιος να κάνει παρεμβάσεις.

Ο οδηγός βεβαίως θα συνεχίσει να ενημερώνεται με τη γνωστή κλήση αλλά με το on line σύστημα θα «χρεώνεται» ο ιδιοκτήτης ή ο νόμιμος εκπρόσωπος που κατέχει το αυτοκίνητο, όπως αυτό φαίνεται μέσω του gov.gr.

Βεβαίως μπορεί ο καθένας να αμφισβητήσει την παράβαση και να καταθέσει ένσταση.

Όπως αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στην παράγραφο 2 του Άρθρου 104, ο παραβάτης έχει δικαίωμα να εμφανισθεί εντός προθεσμίας 3 ημερών, που αρχίζει από την επίδοση της βεβαίωσης στην Αρχή, στην οποία ανήκει το ανωτέρω όργανο, όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του. Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία.

Ο αρμόδιος της υπηρεσίας θα εξετάσει την ένσταση και θα λάβει τις αποφάσεις του, τις οποίες και προφανώς θα σου αναφέρει. Το χρηματικό πρόστιμο, δύσκολα θα το αποφύγεις, αλλά αν σου έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας ή την άδεια ικανότητας οδήγηση, τότε υπάρχει μια περίπτωση να τα παραλάβεις νωρίτερα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχεις εξοφλήσει το ποσό του προστίμου και να έχεις αιτιολογήσει τεκμηριωμένα τον λόγο της ένστασης.

Πηγή:tanea.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.