Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ανακαλύφθηκε ξύλινο κανό από οστά ανθρώπων και ζώων σε πόλη των Μάγια

Ένα ξύλινο κανό, το οποίο έχει δημιουργηθεί από οστά ανθρώπων και ζώων, βρέθηκε από αρχαιολόγους κοντά στην πόλη των Μάγια, Chichén Itza, στο Μεξικό.

Η ανατριχιαστική αυτή ανακάλυψη, είχε γίνει ήδη από το 2021, σε μια υποβρύχια σπηλιά που βρίσκεται 4,6 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι αρχαιολόγοι τότε, σύμφωνα με το Αgerpress, είχαν ανακαλύψει 38 οστά, μεταξύ των οποίων ένα ανθρώπινο μετατάρσιο, που πιθανότατα είναι γυναικείο.

Τα ευρήματα αυτά τους οδήγησαν στο συμπέρασμα, πως το κανό χρησιμοποιήθηκε από τους Μάγια σε μια τελετουργία μετάβασης στον άλλο κόσμο, και τοποθετήθηκε σκόπιμα μέσα στο σπήλαιο.

Οι Μάγια πίστευαν ότι οι σπηλιές και οι καταβόθρες ήταν πύλες προς τον κάτω κόσμο, και χρησιμοποιούσαν το αρμαντίλλο ως «άβαταρ» για τονθεό L, μία θεότητα του κάτω κόσμου με μορφή τζάγκουαρ, που απεικονίζεται να φορά κάπα που μοιάζει με το κέλυφος ενός αρμαντίλλο.

«Υπάρχουν γνωστές αναπαραστάσεις στην κεραμική των Μάγια στις οποίες το αρμαντίλλο εμφανίζεται ως κάθισμα στο οποίο οι θεοί ακουμπούν τα πόδια τους», αναφέρει η Αλεξάνδρα Μπιάρ, αρχαιολόγος από το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS).

Η ανάλυση του ξύλου με ραδιενεργό άνθρακα δείχνει ότι χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

Πηγή:cnn.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.