Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τσίπρας: Ανοίγει τα χαρτιά του σήμερα

Η πρώτη συλλογική διαδικασία μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και το 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λαμβάνει χώρα σήμερα το πρωί στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή και των στελεχών του πολιτικού σχεδιασμού, (επίσης σε διευρυμένη σύνθεση) του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Ως εκ τούτου στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν πέραν του προέδρου οι Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεδριάσεις των οργάνων θα αποφασιστεί συλλογικά ο «οδικός χάρτης» του κόμματος για τις επόμενες διαδικασίας ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να οριστεί και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας αν και προσεκλήθη στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες δεν θα παραστεί καθώς έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις τις επόμενες ημέρες. Η δεύτερη ανάγνωση της συγκεκριμένης πληροφορίες βρίσκεται στο γεγονός πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές εξακολουθούν να προσκαλούν τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό στις συνεδριάσεις τους χωρίς να επηρεάζονται από τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα.

 

Και χθες διατηρήθηκε η εικόνα πως η πλειοψηφία του κόμματος επιμένει για σύντομες διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει στις αναγκαίες και επιβεβλημένες τομές. Υπάρχουν μάλιστα προτάσεις ακόμη και για εκλογή Προέδρου από τη βάση του κόμματος στις 15 Ιουλίου. Στον αντίποδα η εσωκομματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι χρειάζεται ο απαιτούμενος και αναγκαίος χρόνος ούτως ώστε δρομολογηθούν οι διαδικασίες για ένα έκτακτο συνέδριο χωρίς βιασύνη και να ακολουθήσει η εκλογή Προέδρου.

 

Το στίγμα θα το δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα, την ώρα που η «Ομπρέλα» συγκαλεί το Σάββατο διαδικτυακή συνάντηση καλώντας τα μέλη της για μία ουσιαστική γόνιμη και σε βάθος συζήτηση. Στην πανελλαδική αυτή συνάντηση δεν αποκλείεται να τεθεί με μεγαλύτερη επισημότητα ως αίτημα η πρόταση για υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την προεδρία του κόμματος.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.