Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τραγωδία στην Πύλο: Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Μια απ’ τις χειρότερες τραγωδίες με θύματα πρόσφυγες κοντά στις ελληνικές ακτές σημειώθηκε το περασμένο 24ωρο, 42 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου. Ένα αλιευτικό σκάφος γεμάτο με πρόσφυγες και μετανάστες, που κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει απ’ το Τομπρούκ της Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, βυθίστηκε-υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- σε ένα απ’ τα βαθύτερα σημεία της Μεσογείου και παρέσυρε στο θάνατο μεγάλο αριθμό ανθρώπων, ενώ τρόμο προκαλούν οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των αγνοουμένων όσο περνούν οι ώρες.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των ελληνικών αρχών ήταν αργά το βράδυ της Τετάρτης 79 νεκροί και 104 διασωθέντες. Όμως άγνωστο παραμένει πόσοι ακριβώς ακόμα αγνοούνται. Υπάρχουν πληροφορίες ότι στο πλωτό φέρετρο επέβαιναν περίπου 750 άνθρωποι. Αυτό προκύπτει από τους ίδιους τους μετανάστες και αυτή την πληροφορία μετέδωσε και η Alarm Phone που είχε έρθει σε επαφή με το σκάφος που βυθίστηκε. Αν ισχύουν αυτοί οι ισχυρισμοί τότε μιλάμε περίπου 550 αγνοούμενους. Πολλοί εκφράζουν φόβους για πολύ κόσμο παγιδευμένο στα αμπάρια.

Συγκλονιστικές αλλά και ενδεικτικές είναι άλλωστε οι φωτογραφίες απ’ το ασφυκτικά γεμάτο πλοιάριο ώρες πριν απ’ τη βύθισή του. Ο ένας πάνω στον άλλο κυριολεκτικά είναι στοιβαγμένοι στα καταστρώματα του αλιευτικού και κάποιοι φαίνονται να έχουν σηκωμένα τα χέρια ψηλά, σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό νωρίς το βράδυ της Τετάρτης.

Οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις στο λιμάνι της Καλαμάτας και 30 απ’ αυτούς στο νοσοκομείο της πόλης. Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «μέχρι αργά το βράδυ είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας συνολικά 30 μετανάστες, οι οποίοι και νοσηλεύονται», αντιμετωπίζοντας κυρίως παθολογικής φύσεως προβλήματα.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.