Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Την Πέμπτη η κηδεία του Γιάννη Μαρκόπουλου

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος «έφυγε» το Σάββατο (10/06) σε ηλικία 84 ετών, έπειτα από δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Διέγραψε μια μοναδική πορεία στον χώρο της μουσικής, δεν έπαψε να συνομιλεί με το χθες και να αναζητά εκεί τις φωτεινές λύσεις στα αδιέξοδα που γεννούσε το σήμερα.

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον εμβληματικό συνθέτη της την Πέμπτη, 15 Ιουνίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 17.00, στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκετα στο Παρεκκλήσι της Μητροπόλεως Ναό από τις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μέχρι τις 16.00. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου.

Το έργο του Γιάννη Μαρκόπουλο έχει συνδεθεί με τον κινηματογράφο, μελοποίησε ποίηση, έγραψε μουσική κλασική και μουσική για μπαλέτο, συμμετείχε στον αγώνα κατά της δικτατορίας, ενώ έχει υπογράψει μερικά από τα σημαντικότερα άλμπουμ της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, πρώην νομάρχης Λασιθίου, και μητέρα του η Ειρήνη Αεράκη από τη Σητεία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, και στο ωδείο της πόλης πήρε τα πρώτα του μουσικά μαθήματα στη θεωρία και στο βιολί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.