Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΡΩΣΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ διέσωσε τους 68 πρόσφυγες στα ανοιχτά της Λέρου!

Μια ρωσική φρεγάτα και ένα ρωσικό φορτηγό διέσωσαν τους 68 πρόσφυγες και μετανάστες τα ξημερώματα της Δευτέρας, στα ανοιχτά της Λέρου και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, όπως τουλάχιστον προκύπτει από ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την ρωσική εκδοχή, η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκορσκόφ» και το πλοίο ξηρού φορτίου «Pizhma» διέσωσαν 68 πρόσφυγες και μετανάστες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο «Avalon», το οποίο, όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, «βρισκόταν σε κίνδυνο εντός των χωρικών υδάτων της Ελλάδας».

Όπως διευκρινίζεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ενώ το «Ναύαρχος Γκορσκόφ» βρισκόταν εν πλω προς την Ταρτούς της Συρίας, έλαβε σήμα κινδύνου από το γιοτ «Avalon» που φέρει τις σημαίες της Γερμανίας και της Ελλάδας στο νότιο Αιγαίο. Τα ρωσικά πλοία άλλαξαν πορεία και αμέσως μετακινήθηκαν προς την περιοχή του σήματος.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες επιβιβάστηκαν στο «Pizhma», όπου έλαβαν ιατρική βοήθεια. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε όρμο της Καλύμνου όπου και επιβιβάστηκαν σε σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής.

Νωρίτερα, το Λιμενικό  ανέφερε ότι ιστιοφόρο σκάφος βορειοδυτικά της Λέρου με 68 πρόσφυγες και μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου, μέσω του 112, τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (19/6).

Αρχικά, οι 68 επιβιβάστηκαν σε εμπορικό πλοίο που βρισκόταν στην περιοχή και εν συνεχεία σε πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού που τους μετέφερε στο Λακκί Λέρου, σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.