Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πανελλαδικές 2023: Κάτω από τη βάση σε δύο μαθήματα το 50% των υποψηφίων

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν τις επιδόσεις των υποψηφίων στα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Στις φετινές εξετάσεις έλαβαν μέρος 73.220 υποψήφιοι, με το 55,95% των εξεταζόμενων στα Μαθηματικά να γράφει κάτω από τη βάση. Παρόμοιες ήταν οι επιδόσεις στο μάθημα της Ιστορίας με το 50,76% να μην «πιάνει» τη βάση.

Ακολουθεί το μάθημα της Φυσικής, όπου το 48% των υποψηφίων δεν έπιασε τη βάση, ενώ το 44,85% δεν τα κατάφερε στο μάθημα της Χημείας και το 41,54% στο μάθημα των Αρχαίων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, οι οποίοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους χαρακτήρες.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.